La startup santcugatenca DEFCON8 és escollida per liderar un consorci energètic internacional

(2/11/2022 –  Redacció)  

La startup santcugatenca DEFCON8 ha guanyat una licitació europea per liderar un consorci internacional que ha de trobar solucions per a fer més sostenibles els edificis a nivell energètic. La startup ha guanyat un contracte de 537.000 euros per desenvolupar un projecte pilot adreçat a convertir en sostenibles energèticament sis edificis existents arreu d’Europa,un d’ells a Catalunya.

La Casa de la Vila de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat és un dels edificis seleccionats per renovar-se energèticament.

Per guanyar aquesta licitació europea del projecte procuRE, finançat per la Unió Europea, DEFCON8 ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball–, per mitjà del servei de Compra Pública d’Innovació.

DEFCON8 compta amb una plataforma de programari com a servei (SaaS) de monitorització de l’ús de l’aigua i ofereix recomanacions per tal d’optimitzar-ne l’ús. La seva és una de la desena de solucions relacionades amb l’estalvi energètic que integren la plataforma creada pel consorci internacional.

Pel cofundador de DEFCON8, Javier Ray, “la plataforma única és una solució ‘plug and play’ que permet a qualsevol que vulgui renovar un edifici escollir en un sol espai les opcions que més s’hi ajustin per necessitats i pressupost establint un sol contacte”. D’altra banda, afegeix, guanyar aquest contracte “ens ofereix una gran visibilitat i ens permet obtenir una validació al mercat de la nostra solució de monitorització de l’aigua”.

DEFCON8, que és especialista en la monitorització i eficiència de l’ús de l’aigua, coordina i lidera una plataforma única que reuneix una desena de solucions relacionades amb l’estalvi energètic. Es va fundar l’any 2016 amb seu a Sant Cugat i actualment dóna feina a vuit treballadors.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar