La Xarxa Solidària de Sant Cugat denuncia una “situació crítica” per la retallada del 90% a les partides municipals

(10/4/2024 – redacció)

La Xarxa Solidària de Sant Cugat, que engloba a 29 entitats de la ciutat, ha denunciat una retallada del 90% a les partides del darrer pressupost de l’Ajuntament destinades a cooperació externa. Una reducció que segons aquesta xarxa “aboca aboca les entitats de sant cugat i, sobretot, les persones beneficiàries finals dels projectes, a una situació crítica”.

Des de la Xarxa Solidària afirman que aquest any s’hauran de tancar els 18 projectes de cooperació internacional que s’executen des de Sant Cugat, com el cas de Sant Cugat amb el Poble Saharaui (SCAPS) que ha patit una retallada del 50% i que s’estan veient obligats a tancar un pis d’acollida per a nens saharauis malats que fan estades mentre reben tractament mèdic.

Una altre entitat afectada és la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat que ha vist com la seva partida es reduia gairebé en la seva totalitat. Aquesta delegació santcugatenca dona servei cada any a prop de 400 persones a Sant Cugat per ajudar en temes d’asil a refugiats o persones migrades en situacions d’especial vulnerabilitat.

Des de la Xarxa Solidària demanen al consistori “la reversió d’aquesta situació, que s’ha de concretar en la modificació urgent del Pressupost 2024 de l’Ajuntament, dotant de nou les

partides destinades a CPDH amb un 0,7% dels ingressos propis. Aquesta xifra representa una reducció respecte a 2023 del 18%, superior a la reducció mitjana de despesa de l’Ajuntament”. També demanen que el reajustament de les partides de CPHD es faci de comú acord amb la Xarxa Solidària.

Trencament amb el 0’7%Des de la Xarxa Solidària afirman que aquests pressupostos trenquen amb el compromís que va adquirir l’Ajuntament fa prop de 30 anys de dotar el 0,7% dels ingressos ordinaris en projectes destinats a països en vies de desenvolupament. Una decisió que es va adoptar gràcies als moviments socials dels anys 90 i que s’havia complert per part de l’Ajuntament de Sant Cugat durant més de dues dècades.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar