Labdoo ha entregat 44 ordinadors a famílies de Sant Cugat per evitar la bretxa digital

08/05/2020 – REDACCIÓ /

L’ONG Labdoo ha entregat a l’Ajuntament de Sant Cugat des de l’inici del confinament 44 ordinadors per famílies vulnerables de Sant Cugat i evitar d’aquesta manera la bretxa digital en els infants d’edat escolar. A més tenen 15 més preparats per entregar entre avui i dilluns.

Labdoo també ha lliurat 110 ordinadors des de Sant Cugat a Barcelona, Cornellà, Rubí, Terrassa i Sabadell durant el confinament. Asseguren que han rebut importants donacions de particulars i de tres empreses, una d’elles la farmacèutica Boehringer Ingelheim, situada a Sant Cugat.

L’Ajuntament de Sant Cugat va engegar a principis d’abril un projecte per fer arribar ordinadors portàtils i connexió a internet a aquells estudiants que ho necessitin. La prioritat del consistori és garantir que tothom pugui continuar estudiant en línia mentre els centres educatius estiguin tancats pel confinament. 

El lliurament de portàtils es fa a través de la plataforma Labdoo.org. L’Ajuntament reparteix els ordinadors portàtils entre l’alumnat de la ciutat que en tingui necessitat. Per aquest motiu el consistori fa una crida a tota la població perquè aporti portàtils en desús que puguin ser reaprofitats per alumnes.

Donació de portàtils en desús a través de Labdoo

Per fer-ho, es demana seguir aquests passos:

  • Sanejar el portàtil en desús i omplir-lo de programes educatius que ofereix Labdoo. Es tracta d’una operació fàcil i que es fa en poca estona. Les instruccions es poden trobar a https://www.labdoo.org/es/content/preparation-fast-installation-methods
  • Un cop el portàtil estigui sanejat i carregat amb programes educatius, cal contactar amb Labdoo a través de labdoo-catalunya@labdoo.org perquè el vinguin a recollir.
  • En cas de no saber-lo sanejar, Labdoo també ofereix la possibilitat de passar a buscar el portàtil en desús per les cases (enviant prèviament un correu electrònic). A més a més, la seu de la Policia Local (plaça de la Vila, 2) també és un punt de recollida d’ordinadors portàtils en desús.

Els portàtils Labdoo van carregats amb més de 80GB de continguts educatius per a totes les edats i per a totes les àrees de la ciència. Els portàtils cal que arrenquin i tinguin mínim 1GB de RAM. També han de portar el carregador.

Labdoo.org funciona a Sant Cugat des d’aquest curs

L’ONG Labdoo funciona a Sant Cugat des de l’inici d’aquest curs 2019/20. Aquesta ONG ha creat una xarxa humanitària que s’encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar-hi aplicacions educatives lliures i posteriorment distribuir-los a escoles necessitades d’arreu del món.

.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar