L’AFA de l’escola La Mirada denuncia que el centre no podrà començar el curs vinent amb normalitat

(12/05/2022 – Redacció)  

L’AFA de l’escola La Mirada ha tornat a denunciar la manca d’espai i condicions en què es troba la dotzena escola pública. Asseguren que més de 200 alumnes “no podran iniciar el curs vinent amb normalitat, ja que el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Cugat no es comprometen -en ferm i per escrit- i fan perillar l’inici de curs i els mesos següents“.

Actual escola La Mirada

A més critiquen que la “manca d’un edifici i els múltiples retards amb què es troba la 12ª escola de Sant Cugat dificulta que l’alumnat pugui rebre una educació pública de qualitat, igualitària i digna“. Des de l’Associació de Famílies diuen que ni la Generalitat ni l’Ajuntament es comprometen a què els alumnes de l’escola tinguin un pati o una pista per poder realitzar esport ni tampoc que puguin disposar de les aules per al curs escolar: “No recordem cap curs escolar en el qual no hi hagi hagut un inici sense anomalies.” Remarquen famílies de l’escola“, expliquen des de l’AFA.

Fa anys que l’AFA de l’escola denuncia les mancances de l’escola que està en barracons a l’escola l’Olivera: “No hem disposat mai de menjador, l’alumnat menja a l’aula. O en èpoques en què érem menys alumnes els àpats es feien en una sala polivalent que servia tant per a fer Art com d’aula d’acollida, menjador…” asseguren les famílies de l’escola. Ara tornen a reclamar que, donat que les licitacions i els processos són lents, “els infants de l’escola no sentin una discriminació respecte a la resta d’escoles de Catalunya i puguin rebre l’educació de qualitat que es mereixen igual que a la resta del territori“.

L’AFA La Mirada vol un compromís ferm per part del Departament d’Educació i l’Ajuntament , i que es dugui a terme de forma imminent en les següents qüestions:


· Nous mòduls per poder encabir tot el conjunt d’alumnes de primària estiguin instal·lats i amb electricitat el 28 d’agost, per tal que el Claustre pugui preparar el nou curs que començarà el 5 de setembre.

· Pati i la pista (que fa 2 anys que esperen) estiguin acabats el 28 d’agost per tal que els alumnes puguin començar el curs amb normalitat.

· Solució al menjador escolar i la cuina.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger