L’AFA La Mirada denuncia l’incompliment reiterat del dret d’accés a la informació per part de l’Ajuntament

L’AFA de l’escola La Mirada denuncia l’incompliment reiterat per part de l’Ajuntament “de la seva obligació de facilitar informació sobre el procediment judicial que afecta el centre”. L’AFA reclama que es garanteixi el seu dret i ha presentat una reclamació formal davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública.

AFA La Mirada: “A la tardor de 2023, l’escola va sol·licitar tota la informació sobre el procediment judicial mitjançant el dret d’accés a la informació. Si bé inicialment es va rebre la documentació existent el novembre de 2023, una vegada es va tenir coneixement de nous esdeveniments rellevants -la sentència del procediment, la sentència del recurs de les cautelars i el recurs d’Adenc- es va demanar la nova documentació pertinent. Així mateix, el 21 de febrer de 2024, es va sol·licitar l’actualització de la informació.”

Segons l’Associació de Famílies d’Alumnes, l’Ajuntament de Sant Cugat no va respondre a la sol·licitud dins del termini legal i, davant la seva inacció, representants de l’escola van preguntar per la informació al ple d’abril. El consistori va prometre que es rebria en una reunió posterior, però la informació no es va facilitar. Al ple de maig es va tornar a sol·licitar i van rebre informació parcial. “La notificació no contenia cap dels documents relacionats amb el procediment judicial. En canvi, només s’incloïa un informe elaborat per ADIF sobre el pas de mercaderies perilloses per la via”, ha afirmat.

Davant aquesta situació, l’AFA de La Mirada ha presentat una reclamació formal davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública i ha sol·licitat una mediació amb l’Ajuntament.

L’AFA de La Mirada considera que l’actitud de l’Ajuntament “obstrueix el seu dret a la informació i suposa una falta de transparència, que pot ocultar informació essencial relacionada amb la construcció d’aquest centre educatiu”. Consideren que la documentació sol·licitada és crucial per a la presa de decisions per part de l’AFA i per garantir la defensa dels seus interessos. Per aquest motiu, l’AFA La Mirada “lamenta haver d’iniciar el procés de mediació i exigeix a l’Ajuntament que compleixi immediatament amb les seves obligacions legals i faciliti tota la informació sol·licitada”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar