L’Agora Sant Cugat premiada en els Premis eduCAC pel curt ‘Falda’

(07/06/2022 – Redacció)  

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha premiat a l’escola Agora Sant Cugat International School pel seu curtmetratge “Falda”. El treball, realitzat per un grup d’alumnes d’FP de realització i so de l’Agora, ha estat guardonat en la subcategoria cicles formatius de grau mitjà i superior dels XIX Premis eduCAC: “Aquesta història tracta sobre l’Aless. El protagonista tenia una germana que era lesbiana i es va morir. Un dia troba la seva faldilla i hi ha alguns problemes...”, ha explicat Carla Ramírez, directora de ‘Falda’.

Equip premiat pel CAC

Es tracta d’un curt en què els alumnes han estat treballant durant 1 any i mig aproximadament. En total han participat una desena de persones més els actors.

“Falda” és un dels 17 treballs premiats pel CAC per tal de fomentar l’educació en comunicació audiovisual a les escoles. Els temes tractats per l’alumnat sovint estan centrats en la denúncia social: les violències diàries en centres amb molta diversitat, el paral·lelisme entre la persecució de les bruixes del segle XV i el racisme actual, la igualtat de gènere, els estereotips en el cinema i la deconstrucció de l’amor romàntic.

Els premis, que s’han reanomenat Premis eduCAC, prenen el relleu dels Premis el CAC a l’escola i en mantenen la continuïtat quant al nombre d’edicions. A l’edició d’enguany, la XIX, s’hi han presentat 88 treballs. L’objectiu dels premis és permetre que l’alumnat i el professorat aprofundeixin en el llenguatge audiovisual.

Els Premis eduCAC s’adrecen als nivells des de segon cicle
d’educació infantil fins a secundària postobligatòria (batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior).

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar