L’Ajuntament aprovarà el projecte de la nova biblioteca central de Sant Cugat al pròxim ple

(11/4/2024 – Redacció)

L’equip de govern portarà al ple d’abril l’aprovació del projecte executiu de la futura biblioteca central de Sant Cugat. El nou edifici, projectat al Parc Ramon Barnils, acollirà els serveis de l’actual biblioteca Gabriel Ferrater i es convertirà en un gran centre cultural.El cost estimat de la construcció de l’edifici és de 14 milions d’euros que l’Ajuntament vol cofinançar amb altres administracions. El regidor d’Urbanisme i Medi Natural, Àngel Pedrós, asegura que aquest equipament és “absolutament prioritari” per a l’equip de govern.

La futura biblioteca tindrà una superfície de 5.155 metres quadrats i, per tant, multiplicarà per cinc l’espai de l’actual biblioteca Gabriel Ferrater, construïda fa 30 anys. Tindrà un aforament de 700 persones i dedicarà 2.300 m2 a l’espai de lectura. A més a més, l’edifici també comptarà amb una planta soterrani on hi haurà una sala d’actes, amb capacitat per 200 persones, que podrà acollir conferències, exposicions o congressos. Així mateix, disposarà d’espais de creació, de formació, de suport a les entitats i una cafeteria.

La redacció del projecte executiu ha anat a càrrec de l’empresa Vol Estudio Architecture i a més d’integrar-se dins del parc Ramon Barnils, la nova biblioteca també esdevindrà un nexe de connexió entre la zona de l’actual Centre Cultural (Teatre-Auditori, Biblioteca Gabriel Ferrater i escola de Música) i la zona del Monestir. D’aquesta manera s’aconseguirà potenciar i relligar tota aquesta part de la ciutat com una gran centralitat cultural de Sant Cugat.

Cal tenir en compte, també, que la construcció d’un nou edifici per a la biblioteca deixarà buit l’actual edifici de la biblioteca Gabriel Ferrater, que es podria destinar com a nou centre municipal d’exposicions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar