L’Ajuntament bonificarà el 75% de l’IBI als propietaris que rebaixin el lloguer

12/05/2020 – REDACCIÓ /

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, ha explicat durant una roda de premsa virtual que l’Ajuntament posarà en marxa un punt d’intermediació entre propietaris i llogaters afectats per la crisi econòmica del coronavirus. L’objectiu és facilitar acords entre ambdues parts ara que molts llogaters han perdut part o tots els ingressos. La tinenta d’alcaldia ha aprofitat la roda de premsa per fer una crida a obrir processos de renegociació i/o condonació del lloguer per part dels propietaris de la ciutat. Per afavorir-ho, ha anunciat una bonificació del 75% de l’IBI de cara a l’any que ve per als propietaris que es prestin a aplicar-ho als seus arrendataris.

Núria Gibert durant la roda de premsa virtual

Pel que fa als subministraments, Gibert també ha apel·lat a la necessitat de tenir un conveni entre la Generalitat i les empreses subministradores de serveis (aigua, llum i gas) per a la condonació de factures de famílies en vulnerabilitats social. També ha explicat que aviat el consistori negociarà amb Sorea, la companyia subministradora d’aigua a la ciutat.

D’altra banda, l’Ajuntament destinarà un suplement de 200.000€ més a les ajudes d’habitatge gestionades per l’Agència Catalana de l’Habitatge. Algunes de les altres actuacions relacionades amb l’habitatge que s’han dut a terme des de l’inici de la pandèmia són:

  • Facilitar un allotjament temporal a 8 persones (que han patit pèrdua de l’habitatge)
  • Atorgar 45.474€ en ajuts destinats a la cobertura de necessitats habitacionals. S’ha ajudat un total de 147 famílies
habitatge-santcugat
Foto de Mané Espinosa


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar