L’ajuntament confirma un cas més d’agressió sexual

casos-agressio-sexual

06/02/2019 – REDACCIÓ /

L’ajuntament va confirmar ahir un altre cas de presumpta agressió sexual el passat 20 de gener a la mateixa zona que un veí de Sant Cugat va ser detingut per haver agredit també a una menor. Cosa que confirma dos casos d’agressió sexual al gener dins del terme municipal.

casos-agressio-sexual

El consistori va confirmar aquest nou cas ahir en una reunió a l’ajuntament de l’alcaldessa Carmela Fortuny i  el cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez. Una trobada per analitzar conjuntament els dos casos de presumpta agressió sexual que han succeït els darrers dies en una zona d’oci nocturn de Sant Cugat.

La reunió va comptar també amb la presència de la tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i representants del cos de la Policia Local.

L’alcaldessa va condemnar “rotundament qualsevol tipus de violència sexual” i una vegada més va remarcar la “tolerància zero davant els abusos envers les dones”. Fortuny, a més, va avançar que l’Ajuntament estudia personar-se com a acusació particular en aquests i en qualsevol altre cas de violència sexual que tingui lloc a Sant Cugat.

Durant la trobada Fortuny i Rodríguez també van voler visualitzar el treball conjunt que fan Ajuntament, Mossos d’Esquadra i Policia Local per prevenir aquest tipus de delictes. En aquest sentit, van repassar les actuacions fetes davant d’aquests dos casos i es va acordar que l’Ajuntament s’adherirà de manera immediata al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci aprovat recentment pel Govern de la Generalitat.

Aquest Protocol pretén evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat sexual quedi impune, especialment en els entorns d’oci. Per això s’estableixen les accions operatives envers l’agressor i les pautes d’actuació dels cossos de seguretat davant casos d’assetjament no penal o violències sexuals constitutives de delicte. L’objectiu, per tant, és donar criteris als professionals de seguretat davant totes les violències sexuals.

Manel Rodríguez va avançar també que els Mossos d’Esquadra en coordinació amb la Policia Local reforçaran la vigilància a la zona d’oci nocturn on s’han produït les dues presumptes agressions sexuals. Així mateix, l’Ajuntament hi instal·larà els propers caps de setmana una carpa per informar i prevenir aquests tipus de comportaments com ja s’ha fet en anteriors ocasions en altres espais d’oci. D’altra banda, l’Ajuntament també impulsarà properament una campanya de sensibilització per prevenir qualsevol mena d’agressió sexual.

Tolerància zero davant la violència sexista a Sant Cugat

L’Ajuntament, a través del Servei Municipal d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), compta amb dos protocols diferents per lluitar contra la violència masclista:

  • Protocol d’actuació davant la violència masclista en espais d’oci: es un protocol transversal –implica Serveis Socials, Cultura i Joventut, Policia, Protecció Civil i Serveis Sanitaris- posat en marxa l’any 2018. Consisteix en fer formació bàsica en violència sexista en espais d’oci a les entitats que organitzen les activitats durant la festa major amb la creació d’una guia i díptics informatius Aquest protocol, que va estar actiu durant la Festa Major de l’any passat i ha continuat actiu durant la festa de Cap d’Any, forma part d’un programa més ampli que pretén aconseguir un oci nocturn saludable, inclusiu i segur, on es vetlli per la integritat, el benestar i la salut de totes les persones. Té 3 eixos: Violències en espais d’oci; Prevenció de danys i riscos en el consum d’alcohol i altres drogues; i Convivència.
  • Protocol per a l’abordatge transversal de la violència masclista a nivell municipal: té com a finalitat la intervenció coordinada contra la violència masclista. L’objectiu és garantir la prevenció, l’atenció eficaç i personalitzada i la recuperació de les dones que es troben en risc o en una situació de violència masclista així com la dels seus fills i filles.

El mateix dia al vespre es va convocar una manifestació per rebutjar l’agressió sexual del passat cap de setmana.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar