Sant Cugat tanca l’exercici 2023 amb un dèficit de 22,3 milions d’euros

(19/3/2024 – Redacció)

Ja es coneixen les xifres definitives l’exercici 2023 de l’Ajuntament de Sant Cugat i els seus organismes autònoms i finalment, Sant Cugat ha tancat el 2023 amb un dèficit de 22,3 milions d’euros. A més a més, el romanent de tresoreria és de tan sols 295.000 euros, una complexa situació econòmica fa que l’Ajuntament es trobi ara mateix sota la tutela financera de la Generalitat.

Les dades assenyalen que el dèficit del consistori s’ha enfilat fins als 22,3 milions d’euros i que l’estalvi net pressupostari és de 10,6 milions d’euros negatius. L’objectiu de l’equip de govern és poder revertir aquest escenari i intentar tancar el present l’exercici 2024 sense dèficit. Per aquest motiu, entre d’altres actuacions, s’ha aprovat uns comptes per al 2024 amb importants ajustos pressupostaris però blindant el suport a les polítiques socials i al teixit associatiu. A més, l’Ajuntament té previst aprovar al ple d’abril un pla de sanejament.

Carles Brugarolas, tinent d’alcaldia d’Economia, Coneixement i Organització: “hem de ser capaços de no superar determinats límits de despesa, sobretot corrent. Si no el superem, tancarem bé l’exercici. No és fàcil, haurem de treballar molt perquè la ciutadania percebi el menys possible aquesta situació tan complicada. Ho tenim tot ben enfocat i sabem el que hem de fer, estem convençuts que ens en sortirem perquè Sant Cugat és una ciutat molt forta”.

Augment de retribucions
En el mateix ple on s’ha donat compte d’aquestes dades, el consistori ha aprovat un augment dels sous dels regidors d’un 5%, tant per als del govern com pels de l’oposició. Un acord que s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts, ERC i PP; i el vot en contra de la resta de grups. Al juliol de l’any passat, després del relleu a l’Ajuntament, el nou govern municipal ja va anunciar un augment de les seves retribucions i la dels seus càrrecs de confiança d’un un 6,2%. Ara, han elaborat un estudi més detallat per comparar el cost d’aquestes retribucions amb les dels mandats anteriors (2015-19 i 2019-23) i asseguren que el cost de les retribucions d’aquest mandat serà un 4,5% inferior a les dels quatre anys de govern del tripartit de ERC, PSC i CUP.

“La previsió inicial que es va emetre en començar aquest mandat”, ha explicat Carles Brugarolas, tinent d’alcaldia d’Economia, Coneixement i Organització, “era que el cost total del govern (electes + càrrecs de confiança política) creixeria com a molt un 6,2%. Però un cop estudiades en detall totes les dades, el resultat és que les retribucions globals del govern en aquest mandat (2023-27) seran uns 245.000€ més baixes que les de l’anterior (2019-23). Representa, concretament, un 4,5% menys. Cal tenir en compte, a més a més, que en el període de juny de 2019 a maig de 2023 la inflació ha estat del 14,4%”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar