L’Ajuntament de Sant Cugat valora molt positivament l’anunci del Govern de l’Estat d’incloure una partida de recursos addicionals per als ajuntaments

(4/08/2022 – Premsa Ajuntament)  

La Llei de Pressupostos de l’Estat per a l’exercici 2023 incrementa també en un 5% les aportacions als ens locals

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha anunciat que en la Llei de Pressupostos de l’Estat per a l’exercici 2023 hi haurà recursos addicionals destinats als ajuntaments per pal·liar el dèficit produït en exercicis anteriors.

En el cas de l’Ajuntament de Sant Cugat, la liquidació definitiva en la Participació dels Ingressos de l’Estat (PIE) corresponent a 2020 ha estat negativa en uns 2,1 milions d’euros.

Pere Soler, en una imatge d’arxiu.

En aquest sentit, la Llei de Pressupostos de l’Estat de 2022 inclou una fórmula de reintegrament per a possibles imports percebuts en excés, ja que la previsió era que fos negativa.

En aquest context, l’Ajuntament valora molt positivament l’anunci del Govern de l’Estat d’ampliar els recursos destinats als ens locals i celebra l’increment del 5% de les aportacions econòmiques per a l’exercici 2023.

Pere Soler, primer tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda i alcalde accidental: “Per a Sant Cugat i pels altres ajuntaments que estan en aquesta situació és una molt bona notícia, érem conscients d’aquesta situació i ens alleugera d’una càrrega financera important. Valorem molt positivament l’esforç de l’Estat i la sensibilitat amb les administracions locals. Ara hauríem de fer un pas més, i reclamar una nova llei de finançament dels ens locals, més equilibrada, justa i corresponent al nivell de serveis que prestem, així com la derogació o la modificació de l’LRSAL, de l’època dels governs del PP, amb una flexibilització que garanteixi  l’estabilització i l’equilibri financer per tal de poder fer una redistribució més equitativa i repercutir-ho en els serveis a la ciutadania”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar