L’Ajuntament demana a JxCat i PDeCAT que assumeixin les responsabilitats econòmiques del Cas Palau

19/05/2020 – REDACCIÓ /

El ple municipal del mes de maig, celebrat ahir al vespre de manera presencial, va aprovar –amb els vots a favor d’ERC-MES, PSC, CUP i Cs i el vot en contra de Junts per Sant Cugat- una moció de rebuig a la corrupció política i de mesures perquè l’Ajuntament pugui recuperar els imports assenyalats a la sentència del “Cas Palau”, entre elles una nova auditoria. Es tracta d’una moció d’urgència que va presentar l’equip de govern. Segons la tinenta d’alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, “la sentència confirma el 3%, que en realitat era del 4%, pel qual Convergència es va finançar irregularment“. Per la seva part l’exalcaldessa i portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, va defensar el vot contrari de la seva formació: “És molt greu, però no creiem que sigui urgent“.

Ple de maig amb mesures pel coronavirus

El text acorda estudiar la sentència del Tribunal Suprem (que ha ratificat recentment la sentència del “Cas Palau” dictada per l’Audiència Provincial de Barcelona) “i la manera perquè l’Ajuntament de Sant Cugat recuperi els possibles sobrecostos en l’adjudicació de l’obra del PAV3 de la rambla del Celler i en altres adjudicacions d’obra pública“.

A més, la moció exigeix “l’assumpció de les responsabilitats polítiques de tots els regidors i regidores de Sant Cugat de Convergència Democràtica de Catalunya del període afectat fins al 2009, i demanar les seves corresponents dimissions de les responsabilitats públiques que estiguin ocupant en aquests moments“.

Així mateix, també s’exigeix “a les formacions polítiques que han succeït CDC, és a dir el PDeCAT i Junts per Catalunya, que assumeixin les responsabilitats econòmiques que se’n deriven de la sentència amb relació a l’adjudicació del PAV 3, de manera solidària i que es retorni a les arques públiques la quantitat abonada per la comissió en la suma de 167.040,76 euros“.

SantCugatenComú

Aparcament a Can Cabassa

El ple també va aprovar una moció institucional per mostrar la solidaritat de Sant Cugat davant els greus efectes generats per la crisi de la COVID-19. En primer lloc, la moció expressa “el condol de l’Ajuntament de Sant Cugat per totes les víctimes del coronavirus, i al mateix temps que afirma el compromís de celebrar un acte institucional de record quan les condicions sanitàries ho permetin“. També s’agraeix el treball del personal sanitari i es mostra el compromís de l’Ajuntament amb la recuperació social i econòmica.

El ple també va aprovar, en nom de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, una segona moció institucional per demanar que els ajuts econòmics a les persones amb pocs recursos estiguin exempts d’IRPF. El text demana que l’Ajuntament sol·liciti “a tots els partits amb representació parlamentària (tant al Congrés espanyol com al Parlament de Catalunya) que s’impulsin les modificacions legals necessàries per equiparar el mateix reconeixement del dret de família nombrosa i monoparentals en l’àmbit autonòmic, a totes les famílies amb situació d’ajuda“.

A la vegada el plenari va aprovar fer un aparcament provisional, mentre s’estudia el definitiu, al costat de l’Hospital General de Catalunya a Can Cabassa i la seva adequació a la crisi sanitària de la COVID-19. S’ha aprovat amb esmenes i per unanimitat.

Finalment es va aprovar una declaració institucional per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones i una declaració institucional del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament contra la violència a la frontera entre Grècia i Turquia.Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar