L’Ajuntament dotarà a les escoles públiques de les condicions de confort necessàries de cara a l’estiu

(13/3/2024 – Redacció)

Dos dies abans de la manifestació convocada per la Coordinadora d’Afes de Sant Cugat per reclamar millores de climatització a les escoles, des de l’Ajuntament han volgut deixar palès que ja estaven treballant per dotar les escoles públiques de les condicions de confort necessàries de cara a l’estiu.

Des de l’inici del mandat, des de l’Ajuntament de Sant Cugat, i concretament les regidories de Serveis Urbans i d’Educació, afirmen que s’han interessat per les condicions de confort de totes les escoles públiques de la ciutat.

“S’han mantingut reunions amb les direccions de les escoles bressol municipals i amb els  centres d’educació infantil i primària de la ciutat, juntament amb els serveis tècnics municipals, que han servit per recollir les necessitats per les condicions de confort necessàries a realitzar als patis i les pistes del centres educatius, com ara l’adequació de determinats tendals i altres elements d’ombres. Amb la informació recollida, ja s’han pogut portar a terme algunes accions, com les plantacions d’arbres”, han afirmat en un comuniat des de l’Ajuntament.

Afirmen que aquestes trobades amb les parts implicades se segueixen fent actualment, mentre es treballa en el Pla d’acció que elabora l’Ajuntament per concretar la valoració econòmica, la priorització de les mesures més urgents i la licitació de tots els elements necessaris. Es preveu que aquest proper estiu ja es pugui gaudir de la implantació de les mesures de climatització i ventilació més urgents a les escoles bressol.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha demanat al Departament d’Educació de la Generalitat les accions que han previst dur a terme pel que fa la climatització interior de les escoles d’educació infantil i primària, ja que és competència seva.

Una vegada finalitzades les visites tècniques i recollides i valorades les necessitats, es convocaran noves reunions amb cadascuna de les escoles per presentar i programar les actuacions.

L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de les direccions i les AFA de les escoles i, alhora,  refermar el compromís per la millora de les condicions de confort de l’alumnat i professorat en  l’actual context d’emergència climàtica.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar