L’Ajuntament engega una campanya de sensibilització per evitar els excrements de gossos al carrer

Amb el lema “M’agrada passejar, però no m’agrada trepitjar” l’Ajuntament engega una campanya de sensibilització amb l’objectiu de reduir els excrements de gossos a la via pública. La campanya apel·la a la responsabilitat i civisme del conjunt de la ciutadania per mantenir nets els espais col·lectius de la ciutat i pretén millorar les conductes d’algunes persones propietàries de gossos que encara no recullen els excrements.

Pel que fa als suports de carrer s’ha previst la instal·lació de banderoles i cartelleria en diversos carrers i parcs del municipi on s’han detectat punts conflictius. Alhora, en aquesta campanya s’ha generat un element específic nou, un vinil en forma de triangle amb el missatge “Ni pipi ni caca” que s’instal·larà a terra per assenyalar punts negres on els propietaris dels gossos haurien d’evitar que els animals facin les seves necessitats.

Carme Ardid, regidora de Benestar Animal: “Sovint posem el focus en els animals i el que pretenem amb aquesta campanya és apel·lar a la responsabilitat dels i les propietàries dels gossos. Els agents cívics reforçaran aquesta campanya de sensibilització durant l’estiu amb la col·laboració de la Policia Local. La neteja i conservació de la ciutat és cosa de tots, no només dels equips de neteja, perquè a ningú li agrada sortir de casa o d’una botiga i “trepitjar”. També impulsarem una campanya formativa a les escoles i instituts sobre la tinença responsable de mascotes. Això contribuirà a fer arribar el missatge a moltes més llars i a tenir futurs propietaris conscienciats”.

Malgrat les diverses campanyes que ha engegat l’Ajuntament en els últims anys, aquesta és una qüestió no resolta. Tal com estableix l’Ordenança Municipal sobre la Protecció i la Tinença Responsable d’Animals de Sant Cugat del Vallès, aprovada, el 19 de juny de 2017, els titulars d’animals han d’adoptar mesures per no embrutar els espais públics amb les deposicions fecals i evitar les miccions en les façanes d’edificis i mobiliari urbà. Per tant, els propietaris d’aquests animals han de recollir els excrements de manera immediata i, si es tracta d’orins i no es pot evitar, cal netejar la part de l’espai públic o mobiliari urbà que hagi resultat afectat. En cas que el propietari no adopti les mesures necessàries, pot suposar una infracció administrativa sancionada amb una multa de fins a 400 euros.

La campanya s’engega després que el gener passat es debatés en el Ple municipal una moció per tal de minimitzar l’impacte en la higiene i la salubritat de les excrecions dels animals de companyia a la via pública. A partir d’aquesta moció es va acordar endegar una campanya amb la finalitat de conscienciar els propietaris d’animals de companyia sobre la importància de mantenir un entorn urbà sa i net per a tota la comunitat.

La campanya es posa en marxa aquesta setmana i es desplega especialment en les zones on es concentra la problemàtica. Un dels punts d’actuació serà la zona de vianants del centre així com els barris i districtes de Volpelleres, Mira-sol, Mas Gener, la Floresta i les Planes.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar