L’Ajuntament està estudiant vianantitzar la zona dels Quatre Cantons

Ja fa més d’una dècada que l’Ajuntament té sobre la taula la vianantització del carrer de Francesc Moragas i del primer tram de Rius i Taulet per a crear una gran centralitat de carrers vianantitzats a la zona dels Quatre Cantons. L’alcalde Josep Maria Vallès s’ha expressat en una recent entrevista a Televisió Sant Cugat molt partidari d’aquesta opció i ha afirmat que el nou equip de govern està realitzant “un procés tècnic per a mirar les millors solucions possibles per a fer aquest centre de vianants”.

La vianantització d’aquest tram suposaria un canvi a la mobilitat a tota aquesta zona: el trànsit s’hauria de desviar per la rambla del Celler, que canviaria de sentit, per poder desviar la circulació per l’av. de Francesc Macià. Un canvi significatiu per a tots els santcugatencs que acostumen a fer cada dia aquest trajecte i on es produeixen embussos de trànsit de forma regular.

Simulació realitzada per Televisió Sant Cugat

Aquest no és l’únic punt negre de la mobilitat de la ciutat on el nou equip de govern està estudiant intervenir. A principis d’any, l’alcalde va definir el 2024 com “l’any de la mobilitat” i un dels reptes es actualitzar el Pla de Mobilitat de la ciutat que ja té prop de deu anys  i que ha quedat obsolet per a una ciutat a punt de superar els 100.000 habitants. El gran repte és l’accés a la ciutat des de Rubí, on cada dia es produeixen retencions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar