L’Ajuntament estrena nova sala de plens

(28/02/2023 – Redacció)   

La nova sala de plens de l’Ajuntament de Sant Cugat és un espai més ampli, amb més llum natural i oberta al vestíbul per tenir més aforament de públic. Una remodelació que s’ha fet seguint criteris d’accessibilitat, sostenibilitat i digitalització que s’ha inaugurat aprofitant la celebració d’un ple extraordinari sobre l’estat general de la ciutat.

Més espai i llum natural
La reforma ha permès augmentar la superfície de la sala, que passa dels 163 als 178 metres quadrats. Aquest nou espai (15 m2) s’ha obtingut eliminant un envà divisori i una porta corredissa que connectava amb un passadís d’accés a la zona de despatxos dels grups municipals. Aquest canvi també permet que la sala tingui llum natural i, per tant, s’aconseguirà reduir l’encesa de llums i estalviar recursos energètics. A més a més, s’ha obert l’espai cap al vestíbul -delimitant-lo amb una cortina- perquè la sala pugui tenir més aforament per al públic.

Les obres, amb un pressupost de 294.000€, han tingut una durada de 5 mesos i han estat adjudicades a l’empresa Voracys SL. L’alcaldessa ha volgut agrair a l’empresa la seva puntualitat amb els terminis d’execució.

Una sala preparada per al futur
Millorar l’accessibilitat ha estat un dels objectius de la reforma ja que, anteriorment, la zona de presidència no estava adaptada. Per aquest motiu s’ha instal·lat una nova tarima accessible amb rampa.

A més s’ha instal·lat una nova taula on s’asseuen els 25 regidors actuals amb la previsió que estigui preparada per acollir l’augment de 2 nous regidors una vegada la ciutat arribi als 100.000 habitants. S’estima que amb l’actual creixement de Sant Cugat l’Ajuntament podria tenir 27 regidors a partir de les eleccions locals de l’any 2027.

El disseny de la nova la taula de plens també busca reforçar i facilitar la visió entre tots els regidors del plenari. La idea és que aquest espai s’entengui com una gran taula –en comptes d’un conjunt de taules com hi havia abans- que aculli els diferents debats i intervencions.

D’altra banda, per fer la taula s’han usat materials naturals com la fusta i s’ha incorporat plantes vegetals que oxigenen l’espai.

Millores a l’equipament
Els treballs també han servit per instal·lar o reparar/substituir serveis com equips d’aire condicionat, il·luminació, electricitat i tecnologia i telecomunicacions. A més s’ha col·locat un nou parquet, vegetació (tant a la taula com al lateral exterior de la sala) i s’ha substituït la porta corredissa que dona a l’exterior. També s’ha instal·lat una nova pantalla gran i tres de petites a la taula de presidència.

Protocol·làriament es mantenen les tres banderes oficials a un costat i el domàs de l’escut de Sant Cugat a la zona de presidència.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar