L’Ajuntament i La Unió programem sessions de ball per la gent gran

(15/09/2022 – Redacció/Premsa Ajuntament)  

L’Ajuntament de Sant Cugat, posa en marxa el Ball per a la Gent Gran, una proposta conjunta dels àmbits de Cultura i Drets Socials i Igualtat i en col·laboració amb La Unió que transforma una activitat privada, que s’havia dut a terme anys enrere, en un servei públic amb l’objectiu d’oferir a la ciutat un espai de lleure i socialització específic per aquest col·lectiu de persones.

L’Ajuntament de Sant Cugat, posen en marxa el Ball per a la Gent Gran, una proposta conjunta dels àmbits de Cultura i Drets Socials i Igualtat i en col·laboració amb La Unió, que transforma una activitat privada, que s’havia dut a terme anys

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Social i Igualtat: “Promoure un envelliment actiu al municipi passa per generar propostes com aquesta. Espais de lleure gratuïts per a la gent gran on socialitzar , fer comunitat i des d’on atendre la diversitat d’un col·lectiu important de la ciutat”.

Façana de La Unió

S’han programat  10 de sessions de ball gratuïtes que es faran a la Sala Clavé de La Unió, principalment els diumenges, de 19 a 21 hores, entre aquest setembre i el juny de 2023. Comptaran amb les actuacions d’orquestres professionals i d’animació de ball, que respectaran  els objectius i principis socials i inclusius de la proposta. Amb aquesta voluntat d’universalitat, estan adreçades principalment a totes les persones a partir de 65 anys, independentment de la seva casuística personal. La proposta pretén trencar alguns estigmes encara presents  en la societat i el col3lectiu de la gent gran.

El Ball Inaugural es farà el proper diumenge 25 de setembre, una manera d’escalfar motors de cara a la Setmana de la Gent Gran que se celebrarà a Sant Cugat de l’1 al 7 d’octubre. L’activitat inclou Balls especials destinats a la inclusió de persones sense parella i del col·lectiu LGTBIQ+, tot i que és oberta a totes les persones grans sense distinció. Només és necessari un requisit: tenir ganes de ballar i de passar-ho bé.

Alguns dels Balls suggerits pel curs tenen en compte el calendari festiu (Any nou, Sant Jordi o Sant Joan) i actualment s’està en converses amb els organitzadors de la festa de celebració de Sant Antoni Abat, al febrer,  per tal de recuperar l’antiga tradició del Ball d’Envelat.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “Estic molt contenta de recuperar aquesta activitat històrica tan arrelada a Sant Cugat com són  els balls per a la Gent Gran i ho estic encara més pel fet que hi podrà participar qualsevol persona d’aquest col·lectiu que ho vulgui, perquè la cultura ha de ser inclusiva, participativa i oberta a la ciutadania”.

Programa de Ball per a la Gent Gran

  • Diumenge 25 de setembre: Ball inaugural per a la gent gran, amb l’orquestra “Solimar”. Obertes les inscripcions.
  • Diumenge 16 d’octubre: Ball per a la gent gran
  • Diumenge 20 de novembre: Ball per a la gent gran
  • Diumenge 2 de gener: Ball de Gala per a la gent gran especial Any nou
  • Diumenge 22 de gener: Ball per a la gent gran
  • Diumenge 19 de febrer: Ball per a la gent gran
  • Diumenge 19 de març: Ball per a la gent gran especial persones solteres/sense parella. Amb dinamització i llocs de coneixença.
  • Diumenge 23 d’abril: Ball de Gala per a la gent gran especial Sant Jordi
  • Diumenge 28 de maig: Ball per a la gent gran especial col·lectiu LGTBIQ+. Amb un espai de col·loqui, els dies previs al ball, amb responsables de la Fundació Enllaç que ens explicaran la realitat d’aquest col·lectiu i les tasques que actualment desenvolupen.
  • Dissabte 24 de juny: Ball de Gala per a la gent gran especial Sant Joan

Les persones que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure’s a una llista d’assistents o bé trucant a la consergeria de La Unió (93 656 70 95)  o presencialment a la seu de l’entitat (Av. Josep Anselm Clavé, 13-17).

La Unió disposarà tots els recursos necessaris per a facilitar l’accés i el lliure moviment de totes les persones participants (personal de sala i atenció, accessos sense escales, cadires i taules, lavabos propers…). Hi haurà servei de bar, gestionat per l’entitat, amb preu populars.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger