L’Ajuntament i Valoriza busquen una solució per atendre les demandes de la plantilla de l’empresa encarregada de la recollida de residus a Sant Cugat

(7/02/2023 – Redacció )   

La plantilla Valoriza a Sant Cugat, l’empresa encarregada de la neteja i la recollida de residus a la nostra ciutat, ha convocat diverses concentracions de protesta durant tot el mes de febrer. Segons han comunicat des del sindicat de CCOO, la plantilla es queixa perquè tenen el salari congelat i no hi ha interlocució per part de l’empresa. La primera de les concentracions s’havia de realitzar aquest dilluns 6 de febrer davant de l’Ajuntament però s’ha desconvocat a l’espera d’un possible acord.

Dilluns a la tarda l’Ajuntament, a través del primer tinent d’alcaldia Pere Soler i el regidor Jose Gallardo, s’han reunit amb responsables de Valoriza per tal de fer seguiment de les converses entre l’empresa i els treballadors, per tal d’abordar les seves demandes laborals. Des de CCOO, afirmen que les concentracions dels propers dilluns de febrer continuen convocades mentre no s’arribi a una solució.

Un contracte vençut
Valoriza és l’empresa encarregada de realitzar el servei de neteja i recollida d’escombraries a Sant Cugat. Va guanyar el concurs públic que es va fer el 2010 i el contracte es va formalitzar l’any següent amb un cost anual inicialment de més de 7 milions d’euros l’any, tot i que aquesta xifra es va reduir l’any 2021 a 6 milions. La durada d’aquest era de 10 anys, prorrogables a 12 i des d’aquest 2022 el contracte està vençut. L’Ajuntament està estudiant ara la nova licitació que es preveu que tingui un pressupost més alt, ja que quan es va obrir el concurs fa 13 anys es va preveure per a una població de 80.000 habitants i Sant Cugat està a punt d’arribar ja als 100.000.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger