L’Ajuntament impulsa un decret per regular l’ús del patinet

Davant de l’augment de l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), en la seva majoria patinets elèctrics, l’Ajuntament de la ciutat ha emès un decret que regula el seu ús pels carrers de Sant Cugat.

Vehicles Mobilitat Personal
Els VMP es divideixen en dos tipus: A i B.

El passat 21 de desembre l’àrea d’alcaldia va promoure un decret (PDF) per modificar “l’Ordenança municipal de convivència ciutadana reguladora dels usos de les vies i els espais públics” i de “l’Ordenança municipal de circulació”.

L’objectiu d’aquest nou decret és vetllar per la integritat física de tots els ciutadans que circulen per la via pública.  Tant els que van a peu com dels conductors dels vehicles de motor, com els usuaris  dels VMP, popularment coneguts com a patinets elèctrics.

Aquestes són les principals mesures que s’han inclòs a l’ordenança:

  • Queda prohibida la circulació de VMP per la calçada de qualsevol via pública del municipi on la velocitat permesa sigui superior a 30km/h.
  • Només podran circular pels carrils-bici senyalitzats a les vies públiques on la velocitat permesa sigui inferior als 30km/h aquells VMP, els de tipus A, que puguin superar els 15km/h i que condueixin usuaris majors de 16 anys.
  • En els carrers de vianants podran anar a una velocitat màxima de 20km/h sempre que tinguin una amplada lliure d’obstacles (terrasses, quioscos, casetes de fira, etc.) de 3 metres. Sempre s’haurà de respectar una distància mínima d’1,5 metres respecte als vianants i a les façanes. El conductor haurà de tenir com a mínim 16 anys.
  • A les voreres-bici senyalitzades en els espais no motoritzats, parcs, voreres, jardins, zones verdes, els VMP podran circular a una velocitat màxima de 10km/h i els conductors hauran de tenir una edat mínima de 12 anys. Els menors d’aquesta edat hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.
  • A les voreres de les vies públiques de la ciutat que no disposin de carril-bici ni de voreres-bici els usuaris de VMP només podran anar a una velocitat màxima de 5km/h i hauran de tenir 12 anys. Si són menors d’aquesta edat, hauran d’anar acompanyats d’un adult.

D’aquestes mesures incloses per decret a l’ordenança de convivència ciutadana n’hem parlat a Televisió de Sant Cugat amb l’advocat Alfonso Perona, especialista en mobilitat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar