L’Ajuntament impulsa un pla per fomentar la qualitat de vida de la gent gran

(9/1/2024 – Redacció)

El ple del mes de desembre ha aprovat inicialment per unanimitat el Pla Estratègic en l’àmbit de les persones grans per al període 2023-2027. Es tracta d’un document marc d’anàlisi i de propostes d’accions que, una vegada aprovat al ple, caldrà desenvolupar amb un pla concret d’actuació que es posarà en marxa els propers mesos.

L’objectiu del pla és fomentar la qualitat de vida de la gent gran promovent un envelliment actiu i facilitant una atenció integral de les seves necessitats. A més es vol posar en valor el seu coneixement vital, promovent el diàleg i reconeixent la seva experiència.

Esther Madrona, regidora d’Infància, Joventut, Gent Gran, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica: “aquest Pla Estratègic ha de ser l’eina per canalitzar i aprofitar tot el coneixement de la nostra gent gran. I volem fer-ho, a més, amb la participació i implicació del propi col·lectiu per garantir que Sant Cugat també sigui una ciutat que fomenti la qualitat de vida de la gent gran”.

Els principis rectors del Pla Estratègic s’emmarquen en la proposta “Envelliment Actiu” promoguda per l’Organització Mundial de la Salut, que posa l’èmfasi en oferir oportunitats en salut, participació i seguretat per augmentar la qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen.

Així mateix, el Pla es divideix en 4 grans eixos:

– Eix 1. Participació social i cívica: promoure la participació de les persones grans per fomentar una ciutadania activa, enfortir l’autonomia i prevenir l’aïllament social, tenir-la en compte a l’hora de programar activitats i contribuir a l’arrelament social i la seguretat, així com la capacitat de transformació del seu entorn i el major coneixement dels drets i deures de ciutadania.

– Eix 2. Serveis socials i de salut i relacions de suport i ajuda mútua: garantir l’accés universal i de qualitat als serveis socials bàsics, coordinats i amb equilibri territorial, així com els recursos de suport i ajuda mútua atenent a la diversitat de les persones grans.

– Eix 3. Mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics: avançar en les condicions d’accessibilitat i seguretat del transport públic, la mobilitat, l’habitatge i l’espai públic, tot incorporant la perspectiva de les persones grans.

– Eix 4. Comunicació i informació: optimitzar la informació i millorar la comunicació que genera l’Ajuntament, garantint-ne la qualitat, l’abast, la visibilitat i l’adequació a la diversitat de les persones grans.

L’elaboració del document marc d’aquest Pla Estratègic ha comptat amb la participació d’una comissió tècnica del Consell de la Gent Gran de Sant Cugat. A més, per fer la diagnosi s’han realitzat sessions tècniques de treball amb focus grups.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar