L’Ajuntament preveu sumar 362 nous habitatges de lloguer assequible al proper mandat

(28/02/2023 – Redacció)   

Durant aquests quatre anys, l’Ajuntament ha lliurat 158 habitatges de lloguer assequible, dels quals 71 han estat de promoció pública a les promocions de Jeroni Pujades i de les Casetes dels Mestres a La Floresta, 58 de promoció privada, al carrer Benet Moxó i altres 29 s’han recuperat a través del dret de tanteig i retracte. Una pràctica que permet a l’administració pública recomprar els pisos protegits que es posen a la venda i reconvertir-los en lloguer social. En total, el nombre d’habitatges destinats a lloguer assequible durant aquest mandat s’ha doblat respecte l’anterior, quan es van incorporar 71 nous habitatges.

Aquestes són les xifres que deixa el Pla d’Habitatge Assequible 2030, que preveu sumar-ne 362 de nous durant el proper mandat i tornar a doblar aquesta xifra. Per fe-ho ja hi ha diverses promocions en marxa al centre i zones Can Mates, Valldoreix o la Floresta. Prop de 300 seran habitatges de promoció pública, però també hi ha experiències d’habitatge cooperatiu i una cincuantena que es recuperaran amb el dret de tanteig i retracte sobre antics pisos de venda de Promusa.

L’Ajuntament també ha presentat un estudi, encarregat a l’ETSAV, per establir els criteris d’implantació i de disseny del nou habitatge protegit que es construeixi a Sant Cugat.

.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar