L’Ajuntament proposa una ubicació alternativa per a l’escola la Mirada 

(13/9/2023 – Redacció)   

Després de molts anys afirmant que no existia cap emplaçament alternatiu al bosc de Volpelleres per poder construir l’escola La Mirada, des de l’Ajuntament s’ha trobat una ubicació alternativa. El nou equip de govern va anunciar setmanes després d’assumir l’alcaldia que estava treballant en un nou espai on construir el nou edifici de l’escola en el cas que l’actual litigi no es resolgui favorablement.

Ara, el mateix dia de la gran manifestació en que més de 300 persones convocada per l’escola i l’AFA sota el lema “La Mirada diu PROU”, l’Ajuntament ha plantejat com a emplaçament alternatiu al Bosc de Volpelleres, el terreny que actualment ocupa l’aparcament a tocar de l’escola provisional, que s’uniria a d’altres terrenys adjacents per poder encabir la totalitat de l’equipament.

L’anunci s’ha fet en una reunió entre l’Ajuntament, la direcció de l’escola, l’AFA i l’associació de veïns de Volpelleres. Arribat el cas, s’ha acordat que l’equip educatiu participarà en la confecció del nou projecte. Es treballa també en una nova ubicació per substituir l’aparcament.

En conèixer la notícia alguns veïns de Volpelleres s’han mostrar en contra d’aquesta nova ubicació. Han penjat cartells a l’escola on afirmen que no volen “més  nyaps” i volen “recuperar el parc” on s’aixequen els barracons provisionals de l’escola. Des de l’AFA La Mirada també es mostren partidaris de recuperar la ubicació inicial del projecte, a tocar del nou Institut Leonardo i fora del Bosc de Volpelleres però sense l’aprovació de seguretat de Protecció Civil.

https://www.instagram.com/p/CxH7Vx7IOI7/?img_index=1

D’altra banda, durant la reunió també s’han repassat aquelles actuacions realitzades per l’Ajuntament abans de l’inici del curs, com la instal·lació d’un nou espai de joc (rocòdrom) amb sorral al pati de l’escola, l’adequació i ampliació de l’espai del patí amb un nou tancament, així com amb la preparació de l’espai per a la col·locació dels nous mòduls.

En aquest sentit, s’està treballant també per a la instal·lació dels futurs mòduls que han de donar servei el curs 2024-2025. En la reunió mantinguda aquest matí per part de la direcció de l’escola, representants de l’AFA i el departament d’Educació de la Generalitat, s’ha instat a aquest últim a fer possible la instal·lació dels mòduls per al proper curs durant el mes de juny i que entrin en correcte funcionament a l’inici del curs escolar.

També s’ha tractat en la trobada a l’alcaldia la qüestió de la cuina, per la qual es busca un emplaçament dins del barri de Volpelleres i d’aquesta manera poder millorar el servei.

Totes les parts han acordat seguir treballant i es convocarà una propera reunió durant la primera quinzena d’octubre.

Josep Maria Vallès, alcalde: “Des del primer dia que vaig arribar a l’alcaldia m’he preocupat per la situació de l’escola la Mirada, he treballat perquè el curs comencés en les millors condicions, i estem ja planificant el curs vinent, alhora que hem buscat una nova ubicació com alternativa en el cas que la proposta actual no es pugui fer.”

L’inici de les obres del nou edifici de l’escola La MIrada estava previst pel gener del 2023 i va quedar paralitzat uns mesos abans fins que el TSJC no estudies i resolgués el recurs d’apel·lació interpossat per l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura a Catalunya (ADENC) contra les tasques de transplantament de l’arbrat dins els treballs previs a l’inici d’obres. Un recurs que 10 mesos després d’interpossat encara no s’ha resolt.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar