L’ajuntament suspèn l’adjudicació del concurs de publicitat municipal de forma temporal

10/04/2019 – REDACCIÓ /

L’ajuntament de Sant Cugat ha resolt suspendre temporalment l’adjudicació de la licitació del concurs de publicitat municipal en espera de la resolució dels dos recursos que van interposar dos grups municipals davant el Tribunal Català de Contractes.

El consistori també ha valorat l’informe que els va remetre fa una setmana l’Autoritat Catalana de la Competència en què concloïa que aquest concurs públic no respectava el principi de competència. Aquest organisme de la Generalitat té com a missió vetllar pel correcte funcionament competitiu dels mercats, però els seus informes no són vinculants.

L’Autoritat de Competència entenia que no existeix justificació suficient perquè el contracte no va ser dividit en lots ni perquè es va incloure la mida de la publicació com un requisit per a la prestació del servei o perquè el repartiment dels punts del criteri de valoració del nombre d’exemplars no respectava el principi de proporcionalitat. Una sèrie d’irregularitats que poden afectar a la lliure competència però que no afecten a la legalitat de la licitació.

L’organisme que ha de valorar aquesta legalitat és el Tribunal Català de Contractes, que farà públic la resolució dels dos recursos en els propers dies. Mentrestant i a la vista de l’exposat per l’Autoritat de la Competència, l’ajuntament ha decidit suspendre de forma temporal l’adjudicació de la licitació dels serveis de publicitat municipal, a la que només s’havia pogut presentar el Tot Sant Cugat. L’únic mitjà local que complia amb totes les clàusules.

Recordem també que aquest concurs va posar d’acord a tota l’oposició en el ple municipal de març per aprovar una moció que aturés el procediment. Una moció que va ser aprovada amb els vots de totes les formacions polítiques de Sant Cugat, excepte del PDeCAT.

Ara, només queda esperar la resolució del Tribunal Català de Contractes per saber si aquesta suspensió es realitza de forma permanent i es reformula el concurs amb unes clàusules que respectin realment el principi de competència entre tots els mitjans de la ciutat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar