L’Ajuntament tanca l’exercici pressupostari del 2022 amb un romanent positiu de 15 milions d’euros

(28/02/2023 – Redacció)   

El resultat de l’exercici pressupostari del 2022 per al conjunt de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms ha estat positiu, en concret ha deixat un romanent de 15 milions d’euros que es podrà incorporar al pressupost de l’any 2023 per a destinar-la a despeses generals de l’Ajuntament.

Durant el ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat, l’alcaldessa va destacar que el compromís de no augmentar cap impost ni taxa els ha generat dificultats a l’hora d’elaborar els pressupostos.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat: “Vam prendre una decisió política de gran calat: durant la resta de mandat no augmentaríem cap impost o taxa municipal. I així ha estat. Una decisió que genera dificultats alhora d’elaborar els pressupostos de cada exercici, però que se soluciona ajustant l’evolució de la despesa a la dels ingressos. Gestionar el pressupost vol dir això, i així ho hem fet tancant cada exercici pressupostari amb un romanent de tresoreria positiu, el que s’anomena col·loquialment superàvit. I l’exercici del 2022 també ha estat positiu, malgrat li pesi a qui li pesi. Som una ciutat solvent”.

L’alcaldessa responia així a les acusacions de Junts per Sant Cugat que va culpar al govern minicipal de crear “un forat estructural de les finances muncipals” per valor de 15 milions d’euros.

L’alcaldessa ha assegurat que no s’aturarà cap dels projectes que estan previstos per aquest 2023 i les entitats continuaran cobrant les seves subvencions. En els propers dies s’aprovaran les modificacions del pressupost de l’any 2023 per incorporar aquests 15 milions d’euros de romanent a les partides pressupostàries que ho necessitin.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar