L’Ajuntament té imatges dels presumptes autors de l’atac vandàlic a les parets exteriors del Monestir

(14/04/2022 – Redacció)  

El dimecres, a les vuit del vespre, van aparèixer una sèrie de pintades de grans dimensions a diverses parts de la façana especialment a la zona est, en els paraments exteriors dels absis de l’església i de la sala capitular del claustre del Monestir de Sant Cugat, monument històric entre els segles IX i XI. L’edifici va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1931 i és peça central del conjunt monumental dels Museus de Sant Cugat.

La Policia Local ha posat denúncia i facilitat com a prova a la policia judicial de Mossos imatges de dos individus en la seqüència posterior als fets. El cos local continua la seva investigació per identificar als presumptes autors, a l’espera que l’autoritat judicial ordeni una eventual detenció.

A primera hora d’aquest dijous el servei de neteja municipal ja ha netejat les pintades realitzades sobre ciment. Pel que fa als danys sobre pedra patrimonial, la tinència d’alcaldia de Cultura i Patrimoni ha enviat restauradors al terreny per obrir quan abans les accions de reparació i protecció de l’espai. La quantia dels danys dependrà de l’avaluació que facin els restauradors.

L’Ajuntament ha presentat denúncia i la brigada municipal ho està netejant.

No és la primera vegada que el Monestir i el seu entorn pateixen alguna bretolada. El juliol de 2020 es van realitzar un conjunt de pintades a la Creu del Terme, les façanes, est i sud i en alguns punts de les muralles exteriors. A més el passat mes de juny la Creu de Terme va ser víctima d’una bretolada i actualment es troba al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, situat a Valldoreix.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar