L’Ajuntament vol crear una nova empresa municipal per gestionar serveis com la neteja d’equipaments o la zona blava

(11/01/2023 – Redacció – ACN )   

L’Ajuntament ultima la creació d’una empresa municipal que gestioni determinats serveis de la ciutat. Es tracta d’un mecanisme que permetria aglutinar el control de la neteja dels equipaments municipals o la grua, però també d’altres que ara depenen d’altres ens, com el control de l’estacionament en superfície, competència actualment de Promusa.

“Preveiem integrar la neteja dels equipaments municipals, i potser també el que gestiona l’empresa Promusa com l’estacionament limitat”, assegura l’alcaldessa, Mireia Ingla. L’objectiu és integrar “els serveis que considerem que podem assumir” i aconseguir una gestió “més eficient, sostenible i millor per a la ciutadania”.

Aigua, busos i escombreries, excloses
La nova empresa municipal no englobarà la gestió municipal del servei d’aigua. “Una sentència del TSJC de 2020 reconeixia que la competència és de l’AMB, i ens indicava que no podíem seguir endavant per l’objectiu que s’integrés en una empresa municipal de serveis”, apunta Ingla. No obstant, preveu una entesa amb l’AMB per crear una empresa que pugui gestionar aquest àmbit, incorporant altres municipis que persegueixen la mateixa voluntat. “Hem demanat a l’AMB un estudi que determini com hauria de ser aquesta empresa, si ha de ser metropolitana o mixta”, apunta, un fet que en el segon dels supòsits obriria la porta a formar part de la gestió.

També s’ha traspassat a l’AMB la gestió del transport urbà de Sant Cugat. I un altre gran servei que no s’englobarà en aquesta nova empresa municipal és el de neteja viària i recollida de residus. Una gran licitació que podria fer-se pública en els mesos vinents: “el nostre compromís és tenir-ho llest abans d’acabar el mandat”, afirma el tinent d’alcaldia Pere Soler.

Tot i que el desenvolupament de la nova empresa municipal està avançat, el consistori no pot assegurar que estigui activa abans que acabi el mandat per aspectes jurídics i administratius.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar