L’alcalde reclama a la Generalitat que desencalli la construcció de la segona residència pública per a la gent gran

(19/11/2023 – Redacció)

L’Ajuntament disposa des de fa anys d’aquests terrenys de 4.800 m2 a l’av. de la Clota,  a Volpelleres, reservats per a la construcció de la segona residència pública per a la gent gran. Una construcció que es troba paralitzada desde fa anys i que és competència de la Generalitat.

L’alcalde de Sant Cugat, Josep M. Vallès, ha reclamat al conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, que desencalli la construcció d’aquesta segona residència pública en el transcurs d’una trobada a Barcelona, on també han estat presents la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, i el comissionat per a persones amb discapacitat, Ferran Felius. A la trobada, també han demanat ampliar el servei de l’Oficina de Benestar i Família que la Generalitat té a Sant Cugat.

Josep Maria Vallès, alcalde: “Sant Cugat necessita sens falta la construcció d’una segona residència pública per atendre les necessitats del col·lectiu de la gent gran. A la nostra ciutat hi ha una llarga llista d’espera per accedir a aquest servei i hem de donar-hi resposta. Garantir una bona qualitat de vida per a la nostra gent gran és indispensable per enfortir el benestar i la cohesió social”.

Petició històrica
La creació de la segona residència pública de Sant Cugat és una petició històrica de la ciutat, reivindicada entre molts d’altres col·lectius per la Plataforma de Pensionistes. Els terrenys reservats per a la segona residència es troben molt a prop de l’escola provisional de La Mirada i de l’aparcament que l’Ajuntament havia proposat recentment com a ubicació alternativa al nou edifici de l’escola. El 2018, el ple va aprovar per unanimitat una proposta de Sant Cugat en Comú per reclamar la construcció de la segona residència, però quan la petició va arribar a la Generalitat, la Comissió d’Afers Socials del Parlament de Catalunya va rebutjar la proposta amb els vots en contra de Junts per Catalunya i ERC.

La segona residència ha de servir per fer front a les actuals llistes d’espera i manca de places públiques de residències per a gent gran. Cal recordar que l’única residència pública de Sant Cugat (Santa Rosa) es va posar en marxa l’any 1992. En aquests moments a Sant Cugat hi ha 14.025 persones majors de 65 anys, un 14,65% de la població total del municipi.

Ampliació de l’Oficina de Benestar i Família
L’alcalde de Sant Cugat també ha demanat al conseller que ampliï el servei de l’Oficina de Benestar i Família que la Generalitat té a Sant Cugat per informar, apropar els serveis i tramitar prestacions del departament a la ciutadania.

En aquests moments l’oficina, que està ubicada a l’OAC de l’Ajuntament, només obre un matí a la setmana i acumula llista d’espera. L’Ajuntament reclama una ampliació, en horaris i dies, per tal d’atendre millor les necessitats de la ciutadania.

Finalment, en el marc de la reunió també s’ha presentat al conseller el nou Comissionat per a persones amb discapacitat. L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir oferir una mirada transversal per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com aconseguir una plena inclusió a la ciutat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar