L’AMB congela el Tribut Metropolità i la taxa de residus per al 2023

(31/10/2022 –  Redacció)  

L’import del Tribut Metropolità (TM) i la taxa de residus (TMTR), gestionats per l’AMB, quedaran congelats de cara al 2023, i no s’aplicarà cap variació en els preus que paguen els contribuents particulars ni els establiments comercials. 

AMB-oficines

Per fer possible el manteniment de les quotes, s’han aplicat diverses mesures. Per exemple  que l’aplicació d’un tipus impositiu del 0,2 % a tots bensels immobles, sense diferenciar a aquells que fins ara se’ls aplicava un tipus diferent: com aeroports, autopistes o centrals elèctriques. 

Pel que fa als ajuts que l’AMB facilita per fer front al pagament del TM, es manté la bonificació del 50% per a famílies nombroses, en les mateixes condicions que durant l’any 2022.

A banda d’aquesta congelació, l’AMB aplicarà, en els càlculs de l’any que ve, descomptes especials per beneficiar la ciutadania que se sumi a l’ús dels nous sistemes de recollida de residus que s’estan implantant progressivament a la metròpolis. Així, s’estableix una reducció de fins a un 11 % per la utilització del servei de recollida de residus municipals porta a porta o de contenidors intel·ligents per part de contribuents particulars.

En el terreny comercial, s’ha establert una reducció del 50 % en la quota de la TMTR en els locals on el subjecte passiu pugui acreditar que no existeix cap activitat (a partir de la inexistència de consum d’aigua). Cal recordar que l’AMB bonifica el 100 % de la TMTR a les famílies més vulnerables de la metròpolis. Actualment, aquesta bonificació es quantifica en 800.000 €.

La TMTR l’abonen tant els domicilis particulars com les activitats econòmiques, i contribueix a finançar el tractament dels residus recollits pels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Actualment, 1.200.000 domicilis i 150.000 negocis paguen la TMTR a través del rebut de l’aigua.  Actualment, la TMTR només cobreix aproximadament un 85 % del cost de tractament de residus generats en els domicilis particulars i establiments de l’Àrea Metropolitana. La resta va a càrrec del pressupost general de l’AMB.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar