L’AMB proposarà incrementar el rebut de l’aigua a Sant Cugat i altres 9 municipis

(15/11/2023 – Redacció)

L’AMB ha proposat que la factura dels clients d’Aigües de Barcelona puji una mitjana de 5 euros a partir del març i, properament, també haurà de dur també al Consell Metropolità les propostes d’increment del rebut de la resta de companyies que operen dins l’àmbit de l’ens i que abasteixen Sant Cugat del Vallès, Ripollet, Cervelló, Corbera, Tiana, Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei, Castellbisbal i Barberà.

La reducció de la pressió, a estudi
D’altra banda, el proper dilluns l’AMB convocarà els 36 municipis de l’ens a una reunió per afrontar el consum d’aigua i l’eventual necessitat d’aplicar mesures per ajustar-se a la nova situació de preemergència davant la sequera. L’AMB ha precisat que la mitjana de consum actual al conjunt de poblacions de l’AMB és de 170 litres per habitant i dia, xifra que se situa per sota dels 210 litres establerts aquesta setmana per l’ACA.

Sant Cugat, per sobre del topall

Així i tot, hi ha cinc municipis on se sobrepassa aquest topall, com Corberà de Llobregat o Sant Cugat del Vallès. Per aquest motiu, l’AMB ha dit que caldrà avaluar la possibilitat de reduir la pressió en algunes zones “com a mesura més coherent”.

En la mateixa línia, també ha apuntat que des de l’AMB estudiaran la possibilitat de sancionar o penalitzar els veïns que incompleixin les restriccions fixades per la Generalitat en qüestions com el reg de jardins. Sense entrar al detall, ha dit que ho estudiaran de forma conjunta amb els ajuntaments.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar