L’artista Sergi Barnils dona tres obres al Fons Municipal d’Art de Sant Cugat

(8/11/2023 – Redacció)

L’artista santcugatenc Sergi Barnils ha donat tres de les seves obres, valorades en prop de 45.000 €,  al Fons Municipal d’Art de Sant Cugat. La donació desinteressada s’ha fet efectiva amb la signatura d’un conveni entre l’artista i l’alcalde Josep Maria Vallès.

L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Núria Escamilla, i del director de Canals Galeria d’Art, Josep Canals, que va adelantar que en breu es publicarà un llibre dedicat a Sergi Barnils de la mà de Ramon Balasch.

Les pintures, realitzades en tècnica mixta, ja estan exposades a l’edifici de l’Ajuntament i d’elles, crida l’atenció una obra de gran format de 2×3 metres que porta per títol “Maran alta” i que a partir d’ara ocuparà un espai visible per tots els santcugatencs que visitin l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Les obres
“Maran Ata” (2016). Exposada a l’OAC, és una pintura sobre tela, realitzada en tècnica mixta l’any 2016, de 200 cm d’alçada per 300 cm d’amplada i valorada en 29.000 € (valoració que aporta el propietari de l’obra).

“Lloeu-lo en les altures” (2014). Exposada a l’entrada d’Alcaldia és una obra realitzada en tècnica mixta l’any 2014, de 73 cm d’alçada per 60 cm d’amplada i valorada en 5.900 € (valoració que aporta el propietari de l’obra).

“Configuracions vermelles” (2014). Exposada al despatx de l’alcaldia. Es tracta d’una  pintura sobre tela realitzada en tècnica mixta l’any 2014, de 120 cm d’alçada per 120 cm  d’amplada, valorada en 10.000 € (valoració que aporta el propietari de l’obra).

Amb aquesta donació la ciutat té una col·lecció de set obres de l’artista que reflecteixen la seva evolució durant els darrers 30 anys. Sergi Barnils va tancar fa uns mesos el seu estudi de Sant Cugat després de 45 anys al Mercantic. Fa 17 anys que viu a Barcelona i ha decidit instal·lar-se en un espai més proper al seu domicili per continuar amb el seu treball.

Sergi Barnils
Va néixer a Bata (Guinea Equatorial) l’any 1954 i des de ben petit es trasllada a viure a Sant Cugat, d’on és originària la seva família. El 1965 va començar a estudiar al Departament d’Art de Viaró amb Francesc Casademont. Després de guanyar dos premis extraordinaris en el VIII Certamen Nacional i Provincial Juvenil d’Art de Barcelona, el 1975 va cursar estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Les seves primeres pintures eren realistes i també va treballar amb ceràmica, però posteriorment es decantà cap a un estil abstracte d’influències africanes i personatges estilitzats. Ha participat en nombroses fires d’art contemporani a Barcelona, Bolonya, Milà, Florència i Pàdua.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar