L’Arxiu Nacional rep el llibre de condolences d’Arcadi Oliveres creat per l’Ajuntament de Sant Cugat

17/09/2021 – Redacció

L’Arxiu Nacional de Catalunya ha rebut el llibre de condolences per la mort d’Arcadi Oliveres creat per l’Ajuntament de Sant Cugat el passat mes d’abril. El consistori va posar a disposició de tothom aquest volum al vestíbul de la casa de la vila, i després el va cedir a la Universitat Internacional de la Pau, que presidia el reconegut activista i que té seu a la mateixa ciutat de Sant Cugat. Amb el títol ‘En Record. Arcadi Oliveres’, el llibre recull centenars de signatures d’autoritats, familiars, amics i veïns de Sant Cugat. Un dels darrers missatges de condol del llibre va ser el de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, que ella mateixa va voler llegir en aquest acte d’entrega.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga

A l’acte també van assistir la vídua d’Arcadi Oliveres, Janine Künzi, l’alcaldessa de Sant Cugat, el director de l’Arxiu Nacional i la presidenta de la Universitat Internacional de la Pau, organització que va presidir durant molts anys el mateix Arcadi. A més del llibre de condolences, l’Arxiu Nacional ja acull des del passat mes de març tot el llegat documental d’Oliveres, que ell mateix va cedir quan ja estava greument malalt.

La vídua d’Arcadi Oliveres, Janine Künzi amb l’alcaldessa de Sant Cugat, el director de l’Arxiu Nacional, la presidenta de la Universitat Internacional de la Pau i la consellera de Cultura.

Arcadi Oliveres va morir el 6 d’abril als 75 anys. Defensor de la teoria econòmica del decreixement i autor de nombroses obres de divulgació sobre les relacions entre nord i sud, el comerç internacional, el deute extern o l’economia de defensa, Oliveres havia col·laborat amb diferents moviments socials cristians. L’any 2013 va crear la plataforma per la independència Procés Constituent al costat de la monja Teresa Forcades, amb la qual preveia presentar-se a les eleccions al Parlament.

Arcadi Oliveres ha rebut recentment, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Generalitat i també ha estat nomenat fill predilecte de Sant Cugat.

 

.

.

 

.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar