L’Encabronada omple de foc Sant Cugat

(07/05/2023 – Redacció)   

Aquest cap de setmana els carrers de Sant Cugat han estat escenari de l’Encabronada, una festa creada pels Diables de Sant Cugat que se celebra cada any. En motiu d’aquesta festa, s’han fet tot un seguit d’activitats lligades al Foc i a la llegenda del Boc de Can Vernet.

El Boc de Can Vernet és la primera bèstia de foc de Sant Cugat. Segons la llegenda, el diable construí el pont de Can Vernet a canvi de l’ànima de la primera persona que el creués. Però resultar ser un boc vell el primer en passar pel pont. Des de llavors, la bèstia es invocada cada any per sortir pels carrers de Sant Cugat i per celebrar l’Encabronada amb tota la ciutat.

Els Diables de Sant Cugat son una entitat creada l’any 1990 amb la intenció d’apropar la cultura del foc als carrers de la ciutat. Enguany les activitats i els decorats  ens endinsaran al món de l’Edat Mitjana.

Pels carrers hi podrem trobar un autèntic mercat medieval, hi haurà cercaviles, vermuts, actuació de percussió, balls tradicionals, correfocs i música a la plaça U d’Octubre amb grups com ara Calcetes Tradis.

La nit del dissabte va començar amb el Correfoc de les Bèsties de les colles convidades i acabà amb l’acte del Bany de Foc amb molta pirotècnia i la cobla de Maricel en directe.

.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger