Les alertes dels mòbils tornaran a sonar a Sant Cugat per simulacre de risc químic

(10/11/2023 – Redacció)

El pròxim dimecres 15 de novembre a les 11 h del matí, la Direcció General de Protecció Civil ha organitzat una prova d’activació de les sirenes d’alertes de risc químic (PLASEQCAT) al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. A Sant Cugat no tenim cap sirena d’alarma instal·lada en el nostre terme municipal, però podríem sentir la sirena del Polígon Ca n’Estaper de Castellbisbal. Abans de la sirena, rebrem un missatge d’alerta als mòbils de tota la comarca alertant sobre el simulacre.

PROVA DE SIRENES I ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL. S’activen les sirenes de risc químic per fer proves a les zones de risc. És un SIMULACRE. En un cas real, si sentiu les sirenes, confineu-vos“. Aquest serà el missatge que rebrem als nostres mòbils a les 11 h del matí.

Després de rebre el missatge, els santcugatencs propers a Castellbisbal sentiran les sirenes de risc químic que tenen l’anomenat “so de confinament”. Un soroll ondulant com el d’una sirena ambulància, en tres onades d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons.

Amb l’objectiu d’avaluar el funcionament de les proves d’alertes, des de Protecció Civil demanen omplir una enquesta després del simulacre amb un qüestionari breu per saber on i com s’han pogut sentir les sirenes.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar