Les autoritats avisen: “El desconfinament s’ha de fer bé, això d’avui no es pot repetir”

27/04/2020 – REDACCIÓ /ACN /

El govern espanyol permet des d’aquest diumenge 26 d’abril que els menors de fins a 14 anys surtin no més d’una hora al dia prop del seu domicili. Aquesta mesura ha permès la sortida al carrer de 16.162 infants menors de 14 anys de Sant Cugat, tot i l’estat d’alarma. La majoria han respectat les normes de seguretat però també s’han pogut veure moltes escenes d’incivisme.

L’alcaldessa Mireia Ingla no ha fet cap valoració de la situació però ha apel·lat a “confiar en la responsabilitat ciutadana“.

nens-casa-

El president de la Generalitat, Quim Torra ha lamentat que “moltes imatges” de la sortida dels nens al carrer no són “acceptables“. A la vegada ha enviat un missatge per Twitter des de la reunió de presidents reiterant les recomanacions que s’han de tenir en compte en sortir al carrer: ús de mascareta pels majors de tres anys, evitar el contacte amb bancs, no menjar ni beure al carrer o mantenir en tot moment els dos metres de distància. El govern català recomana sortir als menors de cinc anys entre les 11 i a la 13, i als més grans entre les 16 i les 18. També ha recordat que ha d’anar un adult amb fins a tres infants.

A la vegada, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat que la possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt altai ha apel·lat a la responsabilitat de tothom el dia que els infants han pogut començar a fer sortides regulades al carrer. En un missatge a Twitter la consellera ha admès que 40 dies de confinament “són un gran esforç i més amb criatures” però ha recordat que “la pandèmia no ha acabat“. “Els recursos personals i materials del sistema sanitari no són infinits“, ha constatat, i ha demanat responsabilitat per fer “un desconfinament racional i segur“.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha criticat algunes de les situacions viscudes durant el primer dia de la sortida regulada de nens al carrer, quan creu quemassa gent” no ha seguit els consells i recomanacions. “El desconfinament s’ha de fer bé, això d’avui no es pot repetir“, ha alertat en un missatge de Twitter, on ha afegit que “ho podem acabar pagant molt car“. Padrós també ha demanat responsabilitat “per respecte” a professionals, malalts i difunts.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, espera que la sortida dels nens “s’ordeni una mica” en els dies vinents, i avisa que si hi ha un repunt de casos es pot tirar enrere. “Això és prova i error“, ha advertit a Catalunya Ràdio. 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar