Les castanyeres i el fred de la tardor arriben als carrers de Sant Cugat

(26/10/2023 – Redacció)

Des de fa uns dies tornem a trobar les castanyeres als carrers de Sant Cugat. En els darrers anys, per aquestes dates encara cuejava l’estiuet de Sant Martí, però sembla que enguany, tot i que encara és un fred moderat, tenim unes temperatures més adients per a celebrar la Castanyada. Una de les padaretes de castanyes més antiga de la ciutat és la de la Lupe, que porta més de 40 anys venent aquests fruits de tardor als carrers de la ciutat.

Diuen els historiadors que el costum de menjar castanyes per aquestes dates ve dels campaners de les esglésies que tocaven a difunts per Tots Sants i entre tot i toc agafaven força menjant castanyes. Tot i que la forma més habitual de menjar castanyes és la d’assarles a foc viu i deixar-les cobar als sacs de tela, tal com fa la Lupe, també hi ha moltes altres formes de gaudir d’aquest fruit de tardor.

La parada de la plaça dels Quatre Cantons estarà oberta fins a principis de desembre. Però a Sant Cugat també trobareu altres parades situades a la plaça del Dr. Galtés, Lluís Millet o a la plaça de l’U d’octubre, on el Damian porta també 10 anys amb la seva parada. Castanyeres i castanyers que un any més fan perdurar aquesta tradició als carrers de la nostra ciutat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar