Les encausades pel tall dels FGC a Sant Cugat el 8-M de 2018 denuncien que l’ajornament del judici vol “desmobilitzar-les”

(11/01/2023 – Redacció – ACN )    Aquest dimecres s’havia de celebrar el judici pel tall de les vies de tren durant la vaga feminista de 2018 a l’estació de Ferrocarrils de Sant Cugat, però la pèrdua de documentació ha obligat a ajornar-lo, sense data fixada. Les set dones encausades consideren que aquesta suspensió a dos dies vista del seu procés judicial busca desmobilitzar el col·lectiu. “El motiu és la pèrdua per part del jutjat d’un document necessari, el nostre dubte és si es tracta d’un cas d’incompetència o d’un fet premeditat”, destaca Maria Gordillo membre del col·lectiu “8 Mil Motius”, que hi veu una clara voluntat política de desgastar-les per fomentar la desmobilització. El cas es remunta a la vaga del Dia Internacional de la Dona del 2018, quan una trentena de dones van ocupar les vies dels ferrocarrils a Sant Cugat, obligant a aturar el servei. Els Mossos d’Esquadra van detenir-ne tres i en van identificar set, que ara afronten penes de tres anys de presó per desordres públics, a més d’una multa que suma 26.000 euros, el que FGC valora com a impacte econòmic pel tall.
El col·lectiu “8 Mil Motius” havia previst per aquest dimecres als jutjats de Terrassa una concentració de suport, que s’ha convertit en una nova mobilització a la plaça Lluís Millet on han llegit un manifest. “Un 17,1% de les agressions masclistes que es fan a l’espai públic passen en el transport públic”, destaca Maria Gordillo, portaveu de les encausades. L’acció a l’estació d’FGC es va fer, relata, en un moment en què l’empresa no tenia cap protocol per fer front a actituds d’aquesta tipologia, tot i que reconeix que hi van posar fil a l’agulla. L’empresa, assenyala Gordillo, va plantejar-los retirar-se de l’acusació a canvi que accedissin a fer treballs comunitaris si assumien la seva culpabilitat. Tot i que finalment s’hi van retirar, van mantenir la demanda compensatòria de 26.000 euros, “el que diuen que van perdre aquell dia”, assenyala la portaveu, que qualifica l’actitud de l’empresa “d’hipòcrita”. “Denunciem que l’Estat i la Generalitat ens acusen i condemnen feministes que ens vam organitzar i sortir al carrer aquell 8 de març, que no estem disposades a veure com ens assassinen”, ha assenyalat la portaveu. Entre els participants a la concentració d’aquest dimarts s’hi ha pogut veure cares com la del tinent d’alcalde de Drets Socials a Sant Cugat, Marco Simarro (CUP), i el diputat també cupaire al Parlament Xavier Pellicer.
Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger