Les entitats ecologistes demanen que l’ubiació alternativa de l’Escola La Mirada sigui ja la definitiva

(20/9/2023 – Redacció)   

La Plataforma SOS Bosc Volpelleres, ADENC i WWF demanen a l’Ajuntament que comenci ja les actuacions que permetin la construcció urgent de l’escola La Mirada en la nova ubicació alternativa, el terreny que actualment ocupa l’aparcament a tocar dels mòduls provisionals, que s’uniria a d’altres terrenys adjacents per poder encabir la totalitat de l’equipament.

Tots els grups del consistori es van comprometre al darrer ple de l’Ajuntament de Sant Cugat a construir l’edifici de l’escola la Mirada “amb la màxima celeritat possible”, per la qual cosa estudiaran “immediatament” les possibles alternatives al projecte inicial. L’Ajuntament va plantejar la setmana passada com a nou emplaçament alternatiu al Bosc de Volpelleres per a construir el nou edifici de l’escola La Mirada. Es tracta d’una opció que es podria adoptar en el cas que l’actual litigi que té paralitzada les obres no es resolgui favorablement. Es vol avançar en aquesta possible nova ubicació per avançar els tràmits, ja que el canvi suposaria una nova licitació i l’arrencada d’un nou projecte.

Al seu comunicat els ecologistes consideren que “un cop identificada una ubicació alternativa, la ubicació dintre del bosc perd tota legitimitat, ja que la seva elecció estava basada en una afirmació de l’anterior equip de govern que no hi havia alternativa. Per aquest motiu, la continuació de les gestions judicials no està justificada.”

La Plataforma SOS Bosc Volpelleres amb la col·laboració d’ADENC, WWF(Grup Barcelona) i de totes les entitats i ciutadania que els donen suport afirmen que continuaran “amb l’activitat que portem ja fa més de tres anys per protegir el nostre patrimoni natural a l’entorn urbà, que tan valuós és per la salut de tots els habitants, especialment en aquest context d’emergència climàtica en el que estem immersos”.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar