Les escoles d’art de Sant Cugat demanen reobrir els centres i ajudes a l’administració

28/01/2021 – Tina Forest Illas /

Les escoles de música, dansa, teatre i art de Sant Cugat han dit prou. El tercer tancament de les instal·lacions d’aquests equipaments ha portat al sector a demanar solucions a les administracions públiques, davant una situació que expliquen que és insostenible.

Un total de 24 escoles d’art de Sant Cugat s’han unit per fer escoltar la seva veu en una concentració davant de l’Ajuntament on s’ha fet la lectura d’una moció per reivindicar les seves demandes. Abans, han fet un minut de silenci per les escoles que ja s’han vist obligades a tancar: l’Espai Sofia Sant Cugat, General Giap i l’Estudi de Dansa Sònia Ramoneda.

Denuncien que des del col·lectiu s’ha treballat per fer d’aquests centres uns espais segurs i que es pugui dur a terme l’activitat de manera presencial. Així mateix, expliquen que “es necessiten solucions realistes pels professionals que afronten un futur incert i que molts d’ells, davant aquest últim tancament, es plantegen abandonar”.

És per això que han presentat una moció en la qual demanen, per una banda, el “ple suport al col·lectiu d’entitats d’art, música, dansa i teatre de la ciutat davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat” i demanen que es promogui la “reobertura immediata” dels centres.

També insten al govern de la Generalitat a adoptar “mesures compensatòries reals i proporcionades a les mesures restrictives de tancament cap a aquest sector” així com “buscar solucions per una obertura segura dels seus espais, adoptant protocols i mesures de seguretat”.

A l’Ajuntament de Sant Cugat demanen que s’adoptin mesures d’ajudes i suport als agents afectats i, finalment, també demanen que es doni compte d’aquests acords a tots aquells centres a qui puguin afectar aquestes decisions.

La moció, que ja ha entrat a registre, s’ha treballat amb l’Ajuntament i entrarà al proper Ple municipal.

Els centres que firmen la moció són: Aire Circ / Arabesc Estudi de Dansa / Can Ninot / Centre de Dansa Laura Esteve / ColorDansa / dTerra galeria taller / Escola de Musica Aula de So / Escola Sant Cugat / Escola de Música Jordi Ricomà / Esferadart / Espai Sofia Sant Cugat / Estudi de cant Marina BBface / FUSIÓ MÚSICA I DANSA / General Giap / L’Obrador / La Tacones / La Vora escola de costura / L’Acadèmia Marró / Espai de fang Pou d’Art / Sant Cugat Dance Academy / Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats / Tallers de Teatre Sílvia Servant / Viviana Houni

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar