Les escoles de Sant Cugat obriran a partir de l’1 de juny si estem en fase 2

20/05/2020 – REDACCIÓ 

Els centres educatius en territoris en fase 2 obriran a partir de l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes i sense activitat lectiva. Actualment Sant Cugat es troba en fase 0,5 i dilluns en principi podria entrar en fase 1. Pels territoris que no estiguin en fase 2 el dilluns 1 de juny, llavors els centres escolars obriran quan la seva regió sanitària entri en fase 2, encara que sigui més tard.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha detallat que “el curs acabarà el 19 de juny, com estava previst, i no es tornarà a reprendre presencialment, acabarà telemàticament. No tornarà a haver-hi classe a les escoles“. Per tant els centres escolars oferiran activitats no lectives, tutories, acompanyament i sense menjador escolar. 

Pel que fa a les llars d’infants, el departament d’Educació no autoritza l’obertura pels infants de 0 a 12 mesos, ja que “presenten dificultats d’obertura“. D’1 any a 3 anys “la titularitat de les llars d’infants, els ajuntaments, les privades i les del departament, caldrà analitzar les condicions sanitàries dels espais que tenen, les condicions de professorat, i veure si poden obrir“. En cas d’obrir només poden acollir 5 infants per espai i sense menjador. A més hauran de tenir prioritat aquells infants que els seus pares no puguin fer teletreball.

En l’etapa d’infantil i primària, les escoles no obriran per a activitats lectives i poden obrir per acollir amb un màxim de 13 alumnes de sisè de primària per fer l’acompanyament perquè canviaran d’etapa. A la vegada també es podran fer tutories personalitzades amb cita prèvia. Pel que fa als nens de 3 a 6 anys, poden haver-hi espais d’acollida per als alumnes que tinguin els pares que no puguin fer teletreball de 9h a 14h.

El conseller ha assegurat que si els progenitors creuen que els seus fills necessiten anar a l’escola, ho podran fer amb les tutories personalitzades i si el centre creu que aquestes tutories poden ser grupals, ho podran fer sempre que no es superi els 13 alumnes a la vegada.

En secundària, aquests centres poden obrir amb un màxim de 15 alumnes, sense activitat lectiva i per acompanyar els canvis d’etapa: quart d’ESO i segon de batxillerat.

El conseller també ha explicat que els centres educatius que obrin al juny no tancaran, perquè acolliran a l’estiu activitats municipals o de lleure.

Pel que fa al setembre, la intenció de la Generalitat és obrir les escoles de manera presencial i amb grups de 13 alumnes: “Sempre que sigui possible les escoles han d’estar obertes amb unes mesures d’higiene i seguretat molt clares: 2 metres de distància, mascaretes quan sigui necessari, higiene de manera constant i grups de risc que no podran assistir-hi“, ha explicat. A més hi haurà d’haver més torns de menjador i de patí.

Sobre l’ús de la mascareta per part del professorat, Bargalló ha detallat que “el professorat no cal que dugui mascareta excepte quan interactuï amb l’alumne o no pugui mantenir la distància de seguretat“.

Ara cada centre ha de redactar el seu pla de què pot fer aquest juny i ho ha de validar el govern català. Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar