Les estacions i trens de FGC milloren l’autoprotecció dels seus usuaris durant l’emergència sanitària

17/05/2020 – REDACCIÓ /

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat que instal·larà a les seves estacions i als seus trens una nova senyalització per a millorar l’autoprotecció de les persones usuàries durant l’episodi d’emergència sanitària. D’aquesta manera, Ferrocarrils facilita als santcugatencs que utilitzin les seves estacions i els seus trens el compliment de les mesures d’autoprotecció davant l’increment de demanda experimentat des de l’entrada en vigor de les diferents fases de desescalada.

Senyalitzacions al vestíbul i les andanes

Pel que fa a vestíbuls i andanes, Ferrocarrils instal·larà senyalització per garantir la distància de seguretat entre les persones usuàries davant de les màquines de venda de bitllets i en els accessos a les màquines validadores. També se senyalitzarà la distància de seguretat a les andanes mentre s’espera el tren i es col·locaran fletxes en el paviment per facilitar els moviments amb seguretat de les persones usuàries.

Senyalitzacions a l’interior dels trens

A l’interior dels trens, seguint els actuals requeriments d’ocupació d’un 50% dels seients i de dues persones per metre quadrat a les plataformes, Ferrocarrils senyalitzarà aquells seients on cal evitar asseure’s i també els espais on les persones s’hi han d’estar dempeus. Amb aquesta senyalització a les plataformes FGC garanteix que les persones que viatgin dretes ho puguin fer de forma segura respectant la distància de seguretat.

Avisos de les mesures de seguretat

A més, Ferrocarrils també instal·larà a estacions i trens senyalització específica per recordar a les persones usuàries les mesures d’autoprotecció davant del coronavirus que cal tenir en compte: l’obligatorietat de l’ús de mascareta quan s’utilitzi el transport públic, mantenir la distància de seguretat amb les altres persones usuàries, respectar l’ocupació dels seients i evitar les hores punta i les aglomeracions.

Per últim, FGC facilitarà l’ús de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos de les principals estacions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar