Les llums de Nadal s’encendran aquest 1 de desembre amb una gran festa

( 25/11/2022 –  Redacció )  

Sant Cugat s’il·luminarà per rebre les festes de Nadal el pròxim dijous, 1 de desembre, amb la tradicional Encesa de Llums, que se celebrarà, a partir de les 18h, a la plaça d’Octavià.

 L’acte, obert a tota la ciutadania, s’iniciarà a les 17:15h amb la xocolatada que oferiran estudiants de restauració de l’Institut d’FP Sant Cugat. Tot seguit, a les 17:30h, dues cercaviles iniciaran una rua de manera simultània des de la plaça d’en Coll i la plaça Doctor Galtés, a càrrec de la Cia. Manos de Fuego i Cameleds, de la Cia. L’Avalot, SCCL.  Les dues acabaran a les 18h a la plaça d’Octavià, moment en què donaran pas a un espectacle de llum, que inclourà un màping a façana de la Casa Abacial, durant el qual es presentarà la imatge institucional de Nadal d’enguany.

Una sorpresa final, tancarà la cerimònia de benvinguda al Nadal. L’alcaldessa Mireia Ingla, presidirà l’acte, acompanyada del tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, la tinenta de Cultura Esther Madrona, la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, el regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo, membres del Consell d’Infants i representants de Sant Cugat Comerç.

Fotografia: Premsa Aj. Sant Cugat

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència: “Il·luminem #SantCugat per impregnar la ciutat d’alegria i ajudar el comerç local. Volem gaudir d’un Nadal plenament postpandèmic i atraure persones de ciutats veïnes. Instal·lem 400.000 punts de llum a tots els barris, però alhora reduïm un 12% el consum”

Més carrers il·luminats i instal·lacions més sostenibles 
Enguany, l’Ajuntament ha previst fer una remodelació i substitució dels elements decoratius més antics (entre 10 i 15 anys), amb nous motius nadalencs i/o canviant els tipus d’il·luminació. Alhora, s’ha aprofitat per reforçar i ampliar el nombre de carrers i places il·luminats, així com els mercats municipals. En total s’utilitzaran:

  •     396.718 punts de llums de tecnologia LED (49.718 més que l’any passat)
  •     254 motius nadalencs
  •     280 arbres il·luminats
  •     9 figures de gran volum en 3D (regals, boles decoratives, arbres..)
  •     Cel de Nadal 1,2 km (des de la pl. Lluís Millet fins al final de l’av. Cerdanyola)

La renovació dels elements obsolets i l’ús de noves tecnologies permetrà reduir el consum energètic un 12%, situant el consum en 9.970kWh, enfront dels 11.342.810 kWh de l’any anterior.

El calendari d’encesa serà des del dijous, 1 de desembre, a les 18h, fins al dijous, 5 de gener a les 00.00h amb els següents horaris:

  •     De divendres i dissabtes de 18h a 23h
  •     De diumenge a dijous de 18h a 22h
  •     Dies 24 de desembre i 5 de gener, de 18 a 00:00h
  •     Dia 31 de desembre de 18h a 01:00h

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger