Les mascaretes seran obligatòries al carrer i en espais tancats a partir de demà

20/05/2020 – REDACCIÓ/ACN /

El govern espanyol ha publicat al BOE l’ordre sobre l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes, on concreta que se n’haurà de portar a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic “sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres“. L’obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se’n recomana l’ús entre els tres i els cinc. Queden fora d’aquesta obligatorietat les activitats en les quals, “per la pròpia naturalesa de les mateixes“, resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. L’ordre és vigent des de dijous i mentre duri l’estat d’alarma i les seves pròrrogues.

Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada pel seu ús. No n’hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

A la vegada l’Ajuntament de Sant Cugat ha començat a repartir avui 15.000 mascaretes per a nenes i nens de 3 a 14 anys. Són mascaretes amb la mida adaptada per a cada infant.

Les mascaretes ja són obligatòries en el transport públic.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar