Les tradicionals caramelles tornen a ressonar als carrers de Sant Cugat per Pasqua

(2/4/2024 – Redacció)

Les tradicionals cantades de caramelles de Pasqua s’han tornat a deixar sentir als carrers de Sant Cugat. Ho han fet de la mà de tres corals de la ciutat que, un any més, s’encarreguen de mantenir viva aquesta tradició: la Societat Coral La Lira, la Societat Coral La Unió Santcugatenca i el Cor Caramelles Populars de l’Escola de Música Tradicional.

Les tres formacions santcugatenques han inclòs als seus repertoris goigs de Pasqua, valsos de caramelles, havaneres i sardanes que han intepretat per diferents places i carrers del centre de la ciutat. Són les cançons tradicionals i populars que es canten a bona part de Catalunya per festejar la Pasqua Florida, celebrar la resurrecció de Crist i l’arribada de la primavera.

A més del repertori més tradicional, les caramelles també poden tenir un contingut satíric sobre fets d’actualitat del poble. En aquest sentit, a Sant Cugat, el Cor Caramelles Populars de l’Escola de Música Tradicional també va interpretar algunes corrandes.

La paraula caramella prové del llatí vulgar calamĕlla, que significa canya, que era el material amb que s’el·laborava un instrument rústic de vent amb que s’acompanyaven els cants. A més a més, el costum també mana penjar un cistell d’una vara per recollir obsequis dels balcons entre cançó i cançó.

Com cada any, la nostra televisió va fer un seguiment de les actuacions de les tres corals i us les oferirà en un programa especial al llarg d’aquesta setmana al nostre canal de la TDT i a les nostres xarxes socials.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar