Les trucades per violència masclista han augmentat un 117% a Sant Cugat durant el confinament

12/05/2020 – REDACCIÓ /

El nombre de trucades al telèfon gratuït d’atenció a la víctima de violència de gènere (900 900 120) ha augmentat un 117% a Sant Cugat durant la crisi del coronavirus, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert. Des de l’1 de gener fins al 15 de març van rebre 14 trucades en 76 dies mentre que durant el període de confinament, del 16 de març al 19 d’abril, han trucat 16 dones en 35 dies.

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de l’Ajuntament ha continuat molt actiu per atendre aquesta situació. En aquesta etapa ha augmentat el risc de les dones que pateixen violència masclista perquè viuen les 24h amb la persona agressora o perquè la persona s’ha pogut separar però està sola. Des del SIAD es fa l’acompanyament i seguiment a través de trucades, whatsapp o videotrucades (en els casos que és possible) i amb les dones amb més risc el seguiment arriba a ser diari.

D’altra banda, el SIAD ha continuat oferint servei d’atenció psicològica a infants que han patit violència masclista, servei de suport psicològic grupal per a dones que han patit violència masclista i servei d’assessoria jurídica per a dones.

concentracio-violencia-masclista-terrassa

Maribel Guillamón de l’Associació ‘No estàs sola’ de Sant Cugat va alertar en una entrevista a TV Sant Cugat del perill que suposa el confinament per moltes dones víctimes de violència masclista. Des de ‘No estàs sola’ demanen la implicació veïnal per ajudar a les dones víctimes de violència de gènere que estan confinades amb els seus agressors. A més recorden que el servei d’atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial.

Per la seva part, serveis socials de l’Ajuntament segueix treballant i oferint ajuda a dones víctimes de violència masclista. Manté equips de guàrdia centralitzats a la Casa Mònaco. Es pot contactar amb serveis socials a través de serveissocials@santcugat.cat o al telèfon 93 565 70 00. L’horari d’atenció presencial a Casa Mònaco és de dilluns a divendres de 10 a 14h. Es demana prioritzar la gestió telefònica sempre que sigui possible.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar