L’Esbart Sant Cugat ret homenatge a Joan Rovira amb un acte commemoratiu

1/10/2023 – Redacció)

L’Esbart Sant Cugat ha organitzat un acte commemoratiu per recordar la figura del santcugatenc Joan Rovira que va morir el vuit d’agost de l’any passat i va presidir durant 12 anys l’entitat. L’Esbart li agraeix el suport que va oferir a l’entitat a tots nivells i pel que va ésser nomenat president honorífic. 

https://www.youtube.com/watch?v=i6dKJYbBorI

L’acte, celebrat a la plaça de l’Om, ha comptat amb les actuacions del Cos de dansa de l’Esbart Sant Cugat,  l’Esbart de Rubí i la companyia de dansa Factoria Mascaró, però també han intervingut representants de l’Esbart així com les persones més properes a l’homenatjat, que van rememorar moments compartits amb ell. 

A més del suport de Joan Rovira per garantir la continuïtat de l’Esbart, durant l’acte també es va recòneixer el seu esforç per enfortir i potenciar el teixit associatiu de Sant Cugat. Per tot això, l’entitat li dedicarà un espai a la seu decorant una de les parets amb una imatge seva. 

Biografia
Joan Rovira, a banda de president honorìfic de l’Esbart Sant Cugat, i d’haver estat tresorer de president de la Federació Catalana d’Esbarts, també va ser soci destacat de la Penya Blaugrana de Sant Cugat, soci número u de l’Orfeó de Sants i va treballar 10 anys a la Unió Excursionista de Catalunya com a secretari i tresorer.  Amb la seva faceta de col·leccionista, Rovira va entregar, al Museu de Sant Cugat, tres maquetes valorades amb 30 mil euros que simulaven la batalla de Sant Cugat durant la Guerra del Francès i l’assassinat de l’abat Biure durant la Nit de Nadal.

 

 

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar