L’escola La Mirada tindrà el curs vinent dos nous mòduls

mireia-ingla-mirada

18/01/2020 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa Mireia Ingla va explicar el passat divendres al parc de davant de l’escola L’Olivera com s’ampliarà l’escola La Mirada de cara al pròxim curs.

mireia-ingla-mirada
L’alcaldessa Mireia Ingla a la presentació dels nous mòduls que tindrà el curs vinent La Mirada

Ha donat a conèixer el conjunt d’actuacions que es duran a terme per ubicar els nous mòduls de l’escola La Mirada i potenciar les zones verdes de l’entorn.

Aquests mòduls han de permetre que La Mirada continuï creient i pugui acollir els nous alumnes mentre no estigui enllestit el nou edifici de l’escola a la zona del Bosc de Volpelleres.

L’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va explicar que el mes de setembre vinent hi haurà ja els nous mòduls perquè es puguin tirar endavant les classes i totes les seves activitats del nou curs i preveu en un futur alguna altra ampliació.

Uns mòduls que es troben just davant de l’Escola l’Olivera, a 100 metres de distància dels altres que es van ubicar a l’inici de l’activitat de l’escola.

Segons l’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat, aquesta és la millor solució possible per atendre les necessitats d’ampliació de La Mirada. Per aquest motiu el consistori cedirà la parcel·la per possibilitar que durant l’estiu la Generalitat faci les actuacions necessàries per ubicar-hi dos nous blocs de 300 metres quadrats que entraran en funcionament al setembre.

A més, la parcel·la té suficient espai per encabir-hi un tercer bloc de 300 metres quadrats per si fos necessari.

La regidora d’educació, Pilar Gorina, va afirmar que els mòduls garantiran que el projecte educatiu de l’escola segueix encara que no es doni la situació ideal que es voldria des de l’Ajuntament.

Els terrenys on s’ubicaran els nous mòduls de La Mirada s’utilitzen actualment com a zona verda i hi ha un sorral i diferents jocs infantils inspirats en el conte d’“El Patufet”. Per aquest motiu l’Ajuntament traslladarà els elements de joc a la zona verda situada a uns 50 metres i adequarà l’espai amb una pista esportiva de lleure, mobiliari urbà i una millora de l’enjardinament.

Sobre la instal·lació dels mòduls en aquesta zona, l’Associació de Veïns del barri de Volpelleres ha mostrat a les xarxes socials el malestar dels veïns per la pèrdua de zones verdes.

Sobre aquesta qüestió, l’alcaldessa Mireia Ingla ha explicat que l’Ajuntament està en contacte amb la situació de veïns per atendre les seves demandes.

Per altra banda, el consistori està redactant una modificació del planejament urbanístic per poder construir la nova escola La Mirada al bosc de Volpelleres tal com estava previst. Els treballs tècnics s’estan enllestint per portar l’aprovació inicial del planejament al ple del mes de febrer.

En els darrers mesos l’Ajuntament ha mantingut diverses reunions amb diferents departaments de la Generalitat com el departament d’Ensenyament per fer un seguiment constant i específic sobre la situació de l’escola La Mirada.

A més a més, la Comissió de seguiment de La Mirada –formada per l’Ajuntament, l’escola i l’Associació de Famílies d’Alumnes- darrerament s’ha anat reunint de forma mensual tal d’abordar l’ampliació dels mòduls de l’escola i el procés de construcció del nou edifici.

Per altra banda, membres de l’Associació de Famílies d’Alumnes de La Mirada s’han queixat en els darrers mesos per les condicions dels nens i nenes que estudien en els actuals mòduls. Les queixes més importants les han traslladat diverses persones del col·lectiu als últims plens de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Els alumnes de l’Escola La Mirada de Sant Cugat porten des del 2016 estudiant en mòduls prefabricats i el passat setembre havien d’haver estrenat les seves instal·lacions, però problemes amb el projecte d’obres van provocar nous endarreriments.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar