L’exposició “Francesc Layret, el fil roig del catalanisme” es pot visitar al Museu de Sant Cugat fins a finals de gener

(13/01/2023 – Redacció )   

Amb motiu del centenari de la seva mort, el Museu d’Història de Sabadell va produir l’exposició “Francesc Layret, el fil roig del catalanisme”, en homenatge al polític socialista assassinat per les seves idees i el seu activisme l’any 1920. La mostra que ara es pot veure al Museu de Sant Cugat repassa l’ideari polític de Layret i, en especial,  les últimes trenta-sis hores de la seva vida.

A l’exposició es pot veure també  un apartat sobre la relació de Laryet amb la ciutat, investigada per l’historiador local José Fernando Mota. Específicament, la mostra a Sant Cugat recull  els seus mítings electorals contra el caciquisme o la seva defensa dels drets dels rabassaires.

Tot i que l’exposició es va inaugurar el passat octubre, aquesta setmana s’ha realitzat una visita guiada que ha comptat amb la presència de la regidora de Memòria Històrica, Pilar Gorina i de diversos historiadors i col·lectius interessats en la figura del polític català, entre ells el comissari de la mostra, Jordi Serrano.

Si encara no heu visitat l’exposició “Francesc Layret, el fil roig del catalanisme” al Museu de Sant Cugat, ubicat al Claustre del Monestir, teniu temps fins el proper 29 de gener.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger