L’Orquestra Simfònica Sant Cugat apropa la música clàssica a col·lectius desafavorits a través del projecte “Un matí d’orquestra”

(25/10/2022 –  Redacció)  

De la mà d’Apropa Cultura, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat impulsen el projecte “Un matí d’orquestra”, una activitat musical participativa, que tindrà lloc al Teatre-Auditori Sant Cugat,  destinada a persones que per les seves característiques o necessitats sovint no poden gaudir de l’oferta cultural adreçada al públic habitual.

Es tracta d’una activitat dirigida a entitats i serveis socials que atenen a persones amb discapacitat intel·lectual, gent gran, persones que conviuen amb un trastorn mental o amb Alzheimer, així com els seus cuidadors o familiars, i a persones privades de llibertat, i que sovint no tenen activitats adaptades a les seves necessitats especials.

L’activitat consisteix en una sessió musical dividida en 3 parts:

  • Taller musical participatiu. Fem música junts amb instruments d’orquestra
  • Una trobada personal amb músics de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat
  • Una audició musical en directe de l’assaig de l’Orquestra preparant el concert que oferirà el cap de setmana

Els tallers estan dirigits per músics terapeutes.

El Teatre-Auditori acollirà dues sessions els dies  27 d’octubre i 17 de novembre d’aquest any i està previst que l’activitat tingui continuïtat al llarg del 2023. Per participar-hi, les entitats interessades han d’estar registrades a Apropa i inscriure’s-hi a través de la seva web.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar