L’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpreta aquest divendres l“Stabat Mater”, escrit i dirigit per Salvador Brotons

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat culmina la seva temporada de grans concerts a la ciutat amb l“Stabat Mater”, un oratori per a solistes, cors i orquestra, escrit i dirigit pel mateix Salvador Brotons.

“És una de les obres més ambicioses que he escrit. Hi passen moltes coses. Hi ha moments tendres i dolços, combinats amb altres de més agressius i de gran intensitat expressiva”, diu el comopositor i director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, sobre l“Stabat Mater”, oratori per a solistes, cors i orquestra, escrit per ell, que el dirigirà el proper 17 de maig al Teatre-Auditori Sant Cugat, i els dies següents en altres escenaris de Catalunya.

https://youtu.be/TJBjJWpUPSA

El text, atribuït a Jacopone da Todi, un monjo poeta franciscà del segle XIII, parla del dolor i el patiment de la Mare de Déu quan vetlla el seu fill al peu de la creu.

A la interpretació de l’ “Stabat Mater”, de Brotons, hi pacticiparà l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Marta Mathéu (soprano), Pau Armengol (baríton), el Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila i Jover, director), el Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora) i ARSinNOVA Cor de cambra (Maria Mauri, directora).

El programa del concert inclou una selecció de “Cançó d’amor i de guerra”, la sarsuela catalana més popular i aclamada pel públic, que va compondre Rafael Martínez Valls i on també participa el tenor Roger Padullés.

L’”Stabat Mater” de Salvador Brotons es podrà gaudir aquest divendres al Teatre-Auditori Sant Cugat, diumenge al Teatre Auditori de Granollers i el 21 de maig al Palau de la Música de Barcelona.

Informació i entrades a simfonica.cat

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar