L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix l’“Escocesa” de Mendelssohn aquest divendres al Teatre-Auditori

(12/3/2024 – Daniel Romaní)

Felix Mendelssohn (1809-1847) és sens dubte un dels grans compositors del segle XIX. En un viatge que va fer a Escòcia l’any 1828 es va inspirar per compondre algunes de les seves millors obres: la Simfonia escocesa i l’obertura de concert “Les Hèbrides”, més coneguda com “La gruta de Fingal”. Aquestes dues peces formen part del repertori del concert que oferirà divendres 15 de març l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. El programa es completarà amb el concert per a piano i orquestra número 5 de Ludwig van Beethoven (1770-1827). Hi participarà el pianista Jonathan Mamora, guanyador del concurs de piano Maria Canals (2023). El concert serà dirigit per Virginia Martínez, que agafa per primera vegada la batuta de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. 

Virginia Martínez, directora
Virginia Martínez va començar a estudiar música als sis anys a l’Academia Municipal de Molina de Segura. Va obtenir les llicenciatures de piano i harmonia al Conservatori Superior de Música de Múrcia. Va estudiar direcció d’orquestra al conservatori de Viena. Ha dirigit nombroses orquestres de l’estat espanyol i també de l’estranger: l’Orquestra del Conservatori de Viena, la Wiener Kammerorchester, l’Orquestra Filharmònica Arthur Rubinstein de Polònia, l’Orquestra Nacional de Singapur, l’Orquestra Nacional de Montpeller, l’Orquesta Nacional de Santo Domingo, l’Orquesta Nacional de Brasil i l’Orquesta Nacional de México, entre d’altres. És directora artística i titular de l’Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia i de l’Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia.

Fotografia cedida

Jonathan Mamora, piano
Indonesi-nord-americà, nadiu del sud de Califòrnia, Jonathan Mamora va debutar en un concert a l’edat de 13 anys amb l’Orquesta de la Universidad de La Sierra interpretant el concert per a piano núm. 3 de Beethoven, i des de llavors ha tocat amb nombroses orquestres. Ha actuat a Amèrica del Nord, a Amèrica del Sud, a Europa i a Àsia, i ha guanyat força concursos de piano, entre els quals el Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona. És director musical i organista de l’església de St. John a Clifton Springs (Nova York). A més de tocar el piano i l’orgue, ha actuat com a percussionista, vocalista, teclista històric (clavicèmbal i fortepiano) i director d’orquestra.

L’Orquestra
El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 750 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Salvador Brotons, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula… 

L’ «Escocesa» de Mendelssohn.
Divendres, 15 de març , 20:00 h.,Teatre-Auditori Sant Cugat.
Directora: Virginia Martínez.
Piano solista: Jonathan Mamora.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar